Fel antal argument: fnImage

OK Hällen -
STARTSIDANFÖRENINGENARRANGEMANGELITUNGDOMKALENDERMedlemsinfoTUGGET

Hällen nära topp 10 i två herrklasser på stafett-SM

2015-09-25

GRYMT JOBBAT!

Läs mer...


Johanna Ö, Simon och Gustav sprang Lång-SM final i söndags, där samtliga blev topp 25 på Muskö!

2015-09-14

Några bommar gjorde att en topp-tio placering försvann för grabbarna, även om farten fanns där!

Läs mer...


Seger i H170

2015-09-06

Seger i H170 Hällen tog en meriterande DM stafett seger i den tuffa H170 klassen. En taktisk bra genomförd stafett ledde till att Göran på startsträckan, Hasse på andrasträckan samt Stefan på sista kunde defilera i mål. Stefan avgjorde på sista sträckan genom att plocka en placering.

Läs mer...


Lyckat upptaktsläger vid Lillsjöstugan

2015-08-17

Lyckat upptaktsläger vid Lillsjöstugan Många glada barn och ungdomar deltog vid lägret den 14-16/8. Aktiviteter som KM, KepsOL och Bad stod på listan. Läs mer i rapporten från en av deltagarna.

Läs mer...


Bra resultat på Ungdomens 10-mila

2015-08-10

OK Hällen ställde upp med egna lag i D18 och HD12, i HD18 hade vi ett lag tillsammans med Katrineholm och Ronneby.

Läs mer...


Ångaloppet

2015-08-10

Här följer några bilder från Ångaloppet i söndags. Tyvärr har jag inte koll på de som körde i lördags.

Läs mer...


Hällen i topp på Nyköpings festlopp!

2015-08-04

Hällen i topp på Nyköpings festlopp! Ett nytt kul lopp arrangerat av Tobbe Kjell, publikvänligt och lagom långt. Hällen visade framfötterna och i topp kom Peter på en 3e plats, grattis! Nu hejar vi fram Hällarna på Ångaloppet!

Läs mer...


Tre Totalsegrare på O-Ringen!

- Stort grattis Mikael, Maria och Andreas!

2015-07-27

Nu är vi åter hemma från O-Ringen, detta fantastiska orienterings-mecka som denna gång hade landat i Borås. Boråsarna bjöd på både ett riktigt välarrangerat O-Ringen och utmanande orientering både fysiskt och tekniskt! Drygt 40 Hällare visade stolt upp Hällendressen under veckan och det blev minst sagt succé!! Hällen tog nämligen en historisk toppnotering med hela 3 totalsegrar genom Mikael Kindborn, Maria Backlund och Andreas Zeilon! Dessutom blev Peter Öberg 12:a i H21 Elit. Läs mer detaljer om Hällenframgångarna i artikeln...

Läs mer...


Simon 4:a på SM-sprint!

2015-06-30

Simon 4:a på SM-sprint! Simon Larsson tog idag tisdag en fantastisk fin 4:e-plats i H18 Elit när SM-sprint avgjordes i Sundsvall! Simon var dessutom snubblande nära en pallplats då han vid förvarningen strax innan mål var 3:a men några förlorade sekunder precis på sluttampen innebär den slutliga och otroligt imponerande 4:e-platsen för Simon. Stort gratis till din främsta SM-framgång hittills Simon!

Läs mer...


Silva League Dalarna

2015-05-18

Silva League Dalarna En härlig klubbresa med glada Hällare! Resultat nedan.

Läs mer...


Topp 35 för Hällen på 10-mila!

2015-05-17

Topp 35 för Hällen på 10-mila! 10 mila avgjordes i skogarna runt Sigtuna, närmare bestämt Skepptuna. Vädret var strålande på dagen samt helregn på natten! Tack till ledare, husvagnsägare, tomtar samt annat löst folk för service! Resultat nedan.

Läs mer...


Stigtomtakavlen avgjord - grattis Södertälje och Lidingö

2015-04-19

Nu är årets Stigtomtakavle avgjord och det blev en spännande uppgörelse i H17-klassen där de lag som ryckt ifrån under natten, Göteborg och Denseln, trots fyra minuters försprång blev de ikappsprungna och segrande ur den rafflande slutstriden gick till slut Södertälje med Erik Börjeskog på den sista sträckan. Grunden till segern lades dock på den femte sträckan där Jonas Leandersson fick till ett riktigt bra lopp. Tvåa blev Malung och trea OK Ravinen tack vare monsterlopp av Gustav Bergman och William Lind som tillsammans fullständigt utklassade alla andra tidsmässigt på sistasträckan. I D17-klassen grundlade Anna Bachman segern redan på den första sträckan och där sedan Annica Gustafsson och Helena Karlsson förvaltade ledningen och tog Lidingö i mål som segrarinnor före Linköping och Järla. Stort grattis till Södertälje och Lidingö. Grattis även till alla andra klassegrare! De officiella resultaten finns på Stigtomtakavlesidan. Vi hoppas på ett glatt återseende vid nästa års Stigtomtakavle! Passa också på att planera in OK Hällens 3-dagars 27-29 juli i sommar samt vår löparfest Stigtomtaloppet den 20 maj! Vi vill väldigt gärna att du hjälper oss att utveckla Stigtomtakavlen vidare så fyll gärna i en utvärderingsenkät via denna länk. Fler bilder finns på vår Facebooksida. Gilla och följ oss gärna där!

Läs mer...


IFK Göteborg i ledningen inför dagsträckorna

...och imorgon drar också resten av Stigtomtakavlens klasser igång!

2015-04-19

<h2>IFK Göteborg i ledningen inför dagsträckorna</h2><h3>...och imorgon drar också resten av Stigtomtakavlens klasser igång!</h3> Nu är första halvan av H17E-klassen avgjord och efter natten är det två lag har tagit kommandot i årets Stigtomtakavle. IFK Göteborg växlade in efter nattens tre sträckor 8 sekunder före OK Denseln, Dessa två lag var nästan fyra minuter före huvudklungan med knappt 20 lag inom 2 minuter. Ska Göteborg och Denseln lyckas hålla undan hela vägen imorgon? Imorgon väntar dels den spännande uppgörelsen i H17E men då drar också resterande klasser igång! Varmt välkomna då! Följ Stigtomtakavlen på LIVE-video, speakerljud och LIVE-resultat här
...och genom att Följa och Gilla Stigtomtakavlen på Facebook här!

Läs mer...


Peter och Gustaf imponerade på Natt-SM

2015-04-18

Peter och Gustaf imponerade på Natt-SM Peter Öberg blev femma i H21 och Gustaf Sundbüe sjua i H18 på Natt-SM nu ikväll. Grattis till fina placeringar!

Läs mer...


Stigtomtakavlen igång!

Så här följer du dramatiken på plats och via webben!

2015-04-18

Stigtomtakavlen igång!</h1><h2>Så här följer du dramatiken på plats och via webben!</h2> Nu har startskottet gått förr årets dramatiska Stigtomtakavle! Med många och mycket meriterade lag de båda huvudklasserna kan vi förvänta oss en mycket intressant tävling! Med en helt nyritad karta och ett fantastiskt fint terrängområde är det bäddat för en härlig och häftig upplevelse!

All information om tävlingen hittar ni på Stigtomtakavlesidan!

Där finns också information om hur du kan följa tävlingen på nätet via live-video, speakerljud, liveresultat m.m.
Har du missat att anmäla dig så ta chansen att springa en öppen bana imorgon söndag! Väderprognosen visar på en fin vårdag!

Läs mer...


Ungdomsträningen våren 2015 igång

2015-04-06

Nu har ungdomsverksamheten för 2015 dragit igång på allvar för alla grupper. Precis som tidigare är det torsdagar klockan 18.00 vid friluftsgården som är vår gemensamma tid för alla ungdomar. Nya som "gamla" barn/ungdomar i alla åldrar hälsas välkomna!!

Läs mer...


Rekordnyhet- barnen slog dom vuxna!

2015-03-10

Rekordnyhet- barnen slog dom vuxna! På fredagens gympa så var antalet barn fler än de vuxna! Fler än 20 barn var med och vuxna var något färre, kul att så många deltar. (Alla ej med på bild)

Läs mer...


Årets Lag

2015-02-28

Årets Lag OK Hällens Venla lag blev årets lag i omröstning om årets idrottsprestation i kommunen. Stort grattis läs mer på SN:s hemsida. Stort grattis

Läs mer...


Viktig Medlemsinfo

2015-02-03

Hjälp klubbens medlems administratörer!!

Läs mer...


Vinterlägret 2015

2015-01-25

Vinterlägret 2015 I helgen var ett 20:tal ungdomar och barn på vinterläger i Lillsjöstugan vid Åby. På lördag förmiddag åkte vi längdskidor och på eftermiddagen for vi till centralbadet i Norrköping. På kvällen blev det pyssel med Jenny. Alla pysslade fina kort till sina mammor. Söndagens aktivitet var det stora äventyret, det gällde med sitt lag att hitta till stugan från sin position ca 4,5 km bort fågelvägen. Alla kom tillbaka helskinnade.

Läs mer...


God fortsättning 2015

2015-01-05

God fortsättning 2015 Blir 2015 ditt skadefria år? Din bästa säsong placeringsmässigt hittills? Det roligaste? Det året med flest tävlingar? Året det OK Hällen slår sin bästa 25-mannaplacering någonsin? SM-medaljer?

Läs mer...


Rogaining 2014- Nynäs slott, 9:e gången i ordningen!

2014-12-07

År 2015 blir det 10-års jubileum?!

Läs mer...


Hjärtstartare nu i Friluftsgården

2014-11-21

Hjärtstartare nu i Friluftsgården I går var det premiär för den nyinköpta Hjärtstartaren i Friluftsgården. OK Hällens egen levande hjärtstartare Johanna Öberg och våra ungdomar tackar Lions och OK Hällen stödförening för bidrag till inköpet.

Läs mer...


Bilder från träningsträffen

2014-11-06

Äntligen kommer lite bilder från träningsträffen, ledsen att det dröjt.

Läs mer...


Rapport från Hälg utan Älg

2014-10-20

Mer än 20 Hällare på Gotland.

Läs mer...


Sportlägret 2014

2014-08-18

Sportlägret 2014 Även i år var OK Hällen med på SN Sportläger på Rosvalla. I år avslutades lägret med Olympic day. Ett slags mini OS där man fick prova på olika sporter. OK Hällens Sport ident bana fick bla besök av olympiske bronsmedaljören och semifinalisten i mästarnas mästare simmaren Johanna Sjöberg

Läs mer...


U10mila med fina prestationer av Hällen ungdomar

2014-08-03

U10mila med fina prestationer av Hällen ungdomar Hällen åkte till Kinna med 3st lag till U10mila. Ett HD12 som kom 76:a ett D18 som kom 39:a och ett kombilag med NOK som placerade sig på en 20:e plats. Alla ungdomar genomförde sina lopp på ett mycket bra sätt, några små bommar här och där och en tappad karta som Annika hittade. Det roligaste var att vi hörde speakern ropa ut att Hällen låg i ledning fram till 4:e sträcka på H18. Där Simon återigen gjorde en kanonstart och växla in som 5:a och Gustaf gick ut i ledning på 4:e sträckan samt gjorde en stabil insats höll ifrån hela vägen in till växling.

Läs mer...


O-Ringen igång och Hällen visar framfötterna direkt!

Simon etapp-2:a! Etappseger för nytillskott!

2014-07-20

Hällens ungdomar visade verkligen hur O-Ringen ska springas vid den första etappen av årets O-Ringen i Skåne. I den stentuffa H16-klassen gjorde Simon Larsson ett riktigt fantomlopp! Simon lyckades bli etapp-2:a, bara minuten från etappseger! Vilken start på O-Ringen för Simon!! På damsidan bland 16-åringarna fick Hällen ett nytillskott precis nu till O-Ringen i form av Chantelle Hesselberg, tidigare Strängnäs Malmby OL och som hon presenterade sig. Chantelle slog till med en etappseger i D16-kort-klassen, med bred marginal dessutom! Välkommen till klubben Chantelle och stort grattis till etappsegern!
Bland de lite yngre ungdomarna visade Hugo Kindborn framfötterna ordentligt i H11 där han blev 14:e, vilken kanonstart Hugo!
På seniorerna fick Jonas Engström en riktig fin start på veckan då han knep en mycket imponerande 3:e-plats i H21-lång!
Härligt kämpat alla Hällare och lycka till på etapp 2 imorgon!

Läs mer...


Hällentjejerna Venla-12:a - historiskt!

2014-06-14

Hällentjejerna Venla-12:a - historiskt! Hällens tjejer fortsätter att skämma bort oss med en magnifik och historisk insats på årets Venla som avgjorts på eftermiddagen här i Kuopio i Finland idag! Laget med Marketa, Johanna Ö, Johann E och Linnea G blev 12:a! Den bästa placeringen i klubbens historia (i alla fall i modern tid) enligt initierade källor! Marketa startade i raketfart på förstasträckan och höll sig i tätklungan under hela loppet och växlade ut Johnna E bara halvminuten efter tätlaget på en 17:e-plats. Johanna E studsade bokstavligt talat runt hur lätt som helst på sin andrasträcka och energin verkade inte kunna ta slut på henne denna dag - hon gjorde ett felfritt lopp och sprang upp laget ända upp till femte plats! Johanna Ö som därefter tog över gick på en nit på 3:e kontrollen men gjorde sedan även hon en bra sträcka och växlade ut Linnea G som till slut alltså sprang in laget på den helt suveräna 12:e-platsen! Linnea var själv inte helt nöjd efter loppet då hon gått på en nit redan till första kontrollen och inte var helt nöjd med sina vägval runt banan, men vad gör väl det en sån här dag när Hällentjejerna levererade klubbens bästa placering någonsin (i.a.f. i modern tid) på Venla-kavlen!

Läs mer...


Fina Hällenframgångar på SM!

2014-06-04

I helgen avgjordes sprint-SM i Uppsala och finalen avgjordes på en magnifik arena runt Uppsala slott. Linnea Gustafsson gjorde en imponerande insats i damernas huvudklass genom att knipa en finfin 8:e-plats! Stort grattis Linnea! Johanna Öberg tog sig också till finalen och hon slutade efter några ödesstigna vägvalsmisstag på en 30:e-plats. Under finaldagen visade också några av de som precis missade finalen prov på att de borde varit värda finalplatsen! Johanna Engström blev suverän 2:a i damernas B-final och Gustaf Sundbüe blev finfin 6:a i H18-B-finalen. Båda hade de kilometertider som räckt till topp-10-placeringar i A-finalen. Bra jobbat!
Nu är det full fokus mot Jukola nästa helg! Se SVT-reportage från Sprint-SM inkl. längre intervju med Linnea från helgen här! (8.50 min in i inslaget)

Läs mer...


Grattis Järla och Lidingö och tack för i år!

Se Sörmlands Nyheters TV-inslag från Stigtomtakavlen

2014-04-18

Grattis Järla och Lidingö och tack för i år!</h1><h2><a href=http://www.sn.se/sport/1.2286820>Se Sörmlands Nyheters TV-inslag från Stigtomtakavlen</a> I de två tuffa seniorklasserna blev det högdramatisk upplösning på årets Stigtomtakavle. Det var många lag med länge i både H17 och D17. I D17 blev det till slut tre lag som fick en liten lucka och det hela skulle inte avgöras förrän precis på upploppet då Lidingös Anna Bachman spurtade vilt och var ynka 3 sekunder före Inga Kazlauskaite, OK Linné samt ytterligare 10 sekunder före Anna Ulvensoen för Norska NTNUI. På herrsidan var det det ju 14 lag inom en och en halv minut efter nattsträckorna men på femte sträckan lade landslagsmannen Anders Holmberg grunden för att Järla skulle försvara sin titel i Stigtomtakavlen från förra året. Till slut blev det dock sekundstrid även i herrklassen men Järlas Kasper Hägler höll ändå undan och passerade mållinjen tillsammans med sina lagkamrater 14 sekunder före Pavlo Ushkvarok för sitt Denseln. Grattis även till alla andra klassegrare! De officiella resultaten finner du på Stigtomtakavlesidan. Vi hoppas på ett glatt återseende vid nästa års Stigtomtakavle! Passa också på att planera in OK Hällens 3-dagars 28-30 juli i sommar samt vår löparfest Stigtomtaloppet den 22 maj! Vi vill väldigt gärna att du hjälper oss att utveckla Stigtomtakavlen vidare och är därför väldigt tacksamma om du kan fylla i en utvärderingsenkät via länk nedan. Klicka här för att komma till utvärderingsenkäten!
Ytterligare ett TV-inslag från SN

Läs mer...


En rafflande start på årets Stigtomtakavle

- Jaktstartlista H17 publicerad

2014-04-18

En rafflande start på årets Stigtomtakavle</h1><h2>- Jaktstartlista H17 publicerad</h2> 14 lag inom halvannan minut, så tätt och rafflande är det efter de 3 nattsträckorna i H17-klassen! Först in efter 3 sträckor var Ola Martner och hans Göteborg-Majorna, dock bara 3 sekunder före Robbin Kantarp, Ärla IF. Ytterligare 2 sekunder därefter spurtade Denselns Henrik Berggren in. De tre lagen har en minuts lucka ner till en 11 lag stor skock med vilt jagande vargar som alla går ut inom 27 sekunder. Bland dessa lag finner vi bl.a. Malung, Järla och Halden. En vild hetsjakt är att vänta imorgon fredag då herrarna startar kl. 10. Då drar också övriga klasser igång. En spännande långfredag väntar! Jaktstartlistan finns nu upplagd både via länk här på hemsidan och på Eventor. Om du inte är anmäld så ta chansen att springa en öppen bana. Otroligt fin terräng och orientering väntar! Om du inte har möjlighet att vara med på plats på tävlingen så hoppas vi att du väljer att ändå följa tävlingen via vår LIVE-service i form av Webb-TV, Speakerljud, Live-resultat m.m. här på nätet istället.

Läs mer...


Nominerade till årets idrottsprestation!

- Nu har DU chansen att rösta!

2014-04-07

Nominerade till årets idrottsprestation!</h1><H2>- Nu har DU chansen att rösta!</h2> Än är minnesbilderna starka från förra årets VM-silveryra i Finland då Peter gjorde en fantastisk andrasträcka i Sveriges silverlag och från den där dagen i slutet av september då Johanna Engström vann startsträckan av SM-budkavlen - som fördes vidare av Linnea Gustafsson till en sedan vilt spurtande Johanna Öberg som orienterade och sprang ifrån världsstjärnan Billstam på sistasträckan, vilket var avgörande i fighten om SM-bronset som tjejerna sprang hem! Nu har DU chansen att rösta på årets idrottsprestation i Nyköping - individuellt och lag där både Peter och SM-bronslaget är bland finalisterna! Rösta via länken nedan!

http://www.sn.se/sport/prestation

Läs mer...


Härliga dagar i Alicante

2014-02-25

Härliga dagar i Alicante Spanien och Alicante visade sig från sin bästa solsida under veckan då ett 30-tal Hällare och andra pigga förmågor var på plats för fina teknikträningar i varierad terräng.

Läs mer...


Viktigt - gäller ALLA medlemmar

2014-01-27

Viktigt - gäller ALLA medlemmar Vi behöver hjälp av alla med att uppdatera OK Hällens medlemsregister. Läs vad just du behöver göra i artikeln!

Läs mer...


God fortsättning på år 2014!

2014-01-26

God fortsättning på år 2014! Nu kör vi så det ryker! Träningsläger, klubbresor, kavlar mfl är inbokade redan i Sveriges trevligaste klubb!

Läs mer...


Dags att förnya garderoben Trimtex webshop öppen.

2013-12-18

Tänk framåt! Nu är det dags att beställa kläder från trimtex för träning/tävling 2014. Webshoppen är öppen t.o.m 6 januari 2014.

Läs mer...


Ny klubbmedlem- välkommen Terese till oss i OK Hällen!

2013-11-26

Vad skoj tycker vi i OK Hällen att Terese har valt att springa för oss. Senast har hon sprungit för Linköpings OK. Här kommer den efterlängtade intervjun för de nyfikna.

Läs mer...


Silver i Novembersprinten!

2013-11-03

Silver i Novembersprinten! I ett lerigt Mjölby avgjordes denna stafett på åtta sträckor med OK Hällen på en andra plats!

Läs mer...


Hällen dominans på Tunrundan

2013-10-11

Hällen dominans på Tunrundan Igår kväll avgjordes Tunrundan på IK Tuns fina elljusspår. I traditionellt oktoberväder kom 27 Hällare till start.

Läs mer...


Brons i SM-stafetten för Hällentjejerna!

- och Peter Öberg snubblande nära medel-SM-medalj

2013-09-29

Brons i SM-stafetten för Hällentjejerna!</h1><h2>- och Peter Öberg snubblande nära medel-SM-medalj</h2> Det blev ett historiskt ögonblick i OK Hällens historia i helgen då OK Hällens damlag, med Johanna Engström, Linnea Gustafsson och Johanna Ö vann en fantastiskt imponerande bronsmedalj vid stafett-SM i Kungsbacka! Dessutom var Peter Öberg snubblande nära att även han vinna en bronspeng när medel-SM avgjordes i lördags, 7 sekunder fattades upp till pallen för Peter efter en imponerande urladdning! Peter gjorde också en mycket stark insats även på söndagen då Hällenherrarna blev 9:a i SM-stafetten! Läs mer och se fler bilder från SM-helgen i artikeln!

Läs mer...


Flera fina SM-insatser under helgen

2013-09-23

Under helgen har höstens SM-tävlingar satt fart på allvar och OK Hällens starka löpare började sätta färg på det hela redan i fredags då Simon Larsson knep en kanonfin 7:e-plats i H15 på USM-sprinten i Perstorp. Simon var endast 27 sekunder från SM-guldet! Grattis till en superfin prestation Simon! Även Gustaf Sundbüe stod för en finfin insats då han blev 17:e i H16. Gustaf höjde sig dessutom ytterligare några snäpp på lördagens efterföljande långdistans då han blev 15:e! Simon blev där 26:a och de båda gjorde också finfina lopp på söndagen i Sörmlands lag som blev 24:a i USM-stafetten. På senior-lång-SM i Göteborgstrakten ledde Peter Öberg SM-finalen vid varvningen efter en halvtimme. Några större misstag innebar dock sedan ett fall till en slutlig 8:e-plats. Jonas Engström knep också och en finalplats och blev där fin 23:a. Placeringsmässigt förlorade han dock familjekampen då Johanna Engström imponerade i tjejernas långfinal och blev 18:e där. Starkt jobbat alla SM-löpare! Nästa helg väntar medel- och stafett-SM! Spännande!

Läs mer...


DM Stafett

2013-09-15

DM Stafett Idag avgjordes DM stafett på utslagsgivande banor i skogarna runt Ärla. Som vanligt var Hällen inte helt utan framgångar.

Läs mer...


Framgångar på DM

2013-09-09

Framgångar på DM Vid helgens medel och lång DM skördades framgångar av Hällen löparna.

Läs mer...


OK Hällens Franska armé intog Sverige

- VM-brons till Frederic och Charlotte 4:a

2013-09-02

OK Hällens Franska armé intog Sverige</h1><h2>- VM-brons till Frederic och Charlotte 4:a</h2> OK Hällens Franska topplöpare Frederic Tranchand och Charlotte Bouchet intog under veckan Svensk mark i en helt annan mundering än OK Hällen-dressen. De båda är nämligen med i den Franska armén och de representerade Frankrike under militära orienterings-VM som under den gångna veckan avgjorts i Eksjö-trakten. Man kan ju tro att konkurrensen är tunn i det militära VM, men tittar man t.ex. i herrarnas resultatlista så är en stor del av den absoluta världstoppen representerade och både Frederic och Charlotte gjorde riktiga kanonresultat i den hårda konkurrensen. Frederic lyckades knipa VM-brons på långdistansen och där blev Charlotte 4:a. De båda slutade också på 5:e-plats på medeldistansen. Bra jobbat Frederic och Charlotte!
Länk till resultatlistor m.m

Läs mer...


Full fart på Sportlägret

2013-08-19

Full fart på Sportlägret Sedan i söndags har OK Hällen visat ungdomar på Rosvalla sportläger vad orientering är för något.

Läs mer...


Peter SILVER-medaljör i VM-stafetten!

2013-07-13

Peter SILVER-medaljör i VM-stafetten! Peter Öberg stod idag för en magnifik insats då han under sin andrasträcka på VM-stafetten gjorde ett kanonlopp och sprang upp det Svenska laget från 10:e till 2:a-plats och gav Gustav Bergman på sistasträckan ett gyllene läge som han förvaltade perfekt och sprang hem VM-silvret till Sverige strax efter segrande Ryssland som var lite för starka på sistasträckan. Stort grattis till den femte senior-VM-medaljen Peter! Mer text och bilder från VM-silveryran kommer när underskriven nått Svensk mark imorgon.

Läs mer...


Peter Öberg VM-10:a i medelfinalen

2013-07-12

Peter Öberg VM-10:a i medelfinalen Som vanligt blev det rafflande när det idag var dags för VM-finalen över medeldistans. Finska Vuokatti bjöd på rejäl orientering både tekniskt och fysiskt och det var få som fick till helt rena lopp idag. T.o.m. medeldistanskungen Thierry gick på en minutmiss tidigt på banan, vilket sedan skulle visa sig kosta honom guldet denna gång. Peter Öberg inledde mycket bra och låg efter det första trickiga partiet och inför den första långsträckan med i den absoluta tätstriden. På långsträckan valde Peter ett vägval som var ganska rakt på över en både grön och kuperad terräng vilket visade sig kosta lite för mycket tid. Ett tapp på 40 sekunder där och 50 sekunder via en miss på kontrollen därefter innebar tyvärr att medaljchanserna försvann. Peter höll dock uppe lågan väl in på den andra slingan efter varvningen och trots några vägvalstapp även på den slingan så Knep Peter återigen en topp-10-placering på medeldistans-VM och få är det nog som lyckats hålla sig topp-10 under så många VM i rad som Peter nu gjort. Grattis Peter en återigen mycket fin VM-placering!! OK Hällens andra finalist idag, Charlotte Bouchet, gick riktigt bra första varvet, men gjorde sedan en större miss på kontrollen direkt efter varvningen och tappade några minuter där, men höll sedan ihop det väl in mot mål och slutade till slut på en 32:a plats. Bra jobbat även av Charlotte! Imorgon väntar en spännande stafett och även den sänds direkt i SVT! Herrstafetten går först med sändningsstart kl. 12.50 i SVT1.

Läs mer...


Peter och Charlotte i VM-final imorgon!

2013-07-11

Peter och Charlotte i VM-final imorgon! Efter en inte 100%-ig VM-sprintfinal för Frederic och Thereza häromdagen, där Frederic tyvärr hoppade över en kontroll tidigt på banan och tappade mycket tid och Thereza inte heller fick till det fullt ut så var det idag dags för de två andra Hällarna att göra entré i VM - Peter och Charlotte. Dagens VM-kval på medeldistans bjöd på en riktigt teknisk orienteringsutmaning. Peter Öberg, som vi ju är vana med att han sällan gör några misstag, gjorde tidigt i loppet ett misstag som man sällan ser honom göra. 4 minuter försvann i ett nafs när Peter letade efter den 4:e kontrollen och anspänningen hos Peter och oss andra som såg missen Live på Arenan steg avsevärt. Skulle VM-finalen vara körd nu? Nej, Peter lyckades refokusera och löste resten av banan utan större fadäser och då det inte bara var Peter som bommade idag så blev det till slut en finalplats med ganska betryggande marginal. Peter slutade på 7:e-plats i sitt kval, 2 minuter efter kvalsegraren Kalvis Mihailovs. Charlotte Bouchet hade också några misstag, men höll fin fart i skogen och säkrade hem en finalplats med god marginal hon också då hon blev 8:a i sitt tuffa heat. Imorgon väntar så den spännande VM-finalen! För er som inte är här på plats i Hällens supporterskara så går finalen live i SVT kl. 12 - 16 och herrarnas final avgörs först, därefter damernas. Stort lycka till i finalen önskar vi nu Peter och Charlotte!

Läs mer...


VM igång! Följ sprintfinalen i SVT 1 ikväll!

- Frederic och Thereza i VM-final!

2013-07-08

VM igång! Följ sprintfinalen i SVT 1 ikväll!</h1><h2>- Frederic och Thereza i VM-final!</h2> Igår drog VM i Finland igång med långkvalet och idag var det så dags för de första Hällenlöpar-insatserna under VM då Frederic och Thereza gick in i sprintkvalet och vi kan glädjande meddela att både Frederic och Thereza är klara för kvällens final som direktsänds på SVT med start kl. 16.55 för damfinalen och 18.15 för herrfinalen. Det blir spännande att följa!

Läs mer...


Hällenlöpare på Trosa stadslopp.

2013-06-30

Hällenlöpare på Trosa stadslopp. I fredags var det traditionsenligt stadslopp på Trosas gator och lika traditionsenligt så ställde Hällen upp med ett bra och glatt gäng.

Läs mer...


Hällens herrlag 10:a i världens största orienteringsstafett

2013-06-16

Hällens herrlag 10:a i världens största orienteringsstafett Jukola/Venla-kavlen har varit ett stort mål för klubben detta år. Tjejerna inledde helgen fantastiskt bra och killarna fortsatte verkligen att leverera lopp av högsta klass genom hela natten. Hällens förstalag blev 10:a i världens största orienteringsstafett! Detta är så otroligt stort och väldigt välförtjänt! STORT GRATTIS!!

Läs mer...


Hällendamerna 18:e på Venla-kavlen

2013-06-15

Hällendamerna 18:e på Venla-kavlen OK Hällens tjejer gjorde en riktigt stark insats på Venla-kavlen som inledde Jukola-helgen här i Finland idag. Inledde gjorde Thereza Novotna som visade grym form redan förra veckan då hon tog sig till final på knock-out-sprinten under Nordic Orienteering tour. Formen visade sig fortsatt god idag och vid de första rapporteringarna var hon topp-10. Ett misstag en bit in i loppet gjorde att hon föll ner några hack men lyckades ändå ta sig i mål som 34, en fin start för Hällens förstalag med andra ord. Därefter gav sig Charlotte Bouchet ut på andra och Johanna Öberg ut på tredje, två sträckor som var lite kortare än första och sista. Både Charlotte och Johanna gjorde riktigt stabila insatser och utan några större misstag plockade de placeringar och skickade ut Linnea Gustafsson på sista på en 19:e-plats. Linnea visade riktigt fin klass, och trots sin längre frånvaro förra året var hon iskall i sin orientering och medan de övriga topplagen bommade ganska friskt på sina håll så gick Linnea stabilt och snabbt och plockade till och med in tid på täten på sin avslutande sträcka. Hon var och nosade på topp-15, men ett litet misstag gjorde att hon inte riktigt fick kontakt med topp-15-klungan och slutade på en finfin 18:e-plats, en av de allra främsta placeringarna för OK Hällen på Venla/Jukola någonsin! Grattis tjejer! Läs mer i artikeln.

Läs mer...


Peter vann Silva League-medel i Medelpad!

2013-05-18

Peter vann Silva League-medel i Medelpad! Idag fick Peter Öberg ett otroligt skönt kvitto på att formen och tekniken finns där. Efter en lite svajig inledning på säsongen slog Peter idag alla andra (inkl. medeldistanskungen Thierry Gueorgiou) på medeldistanstävlingen i Edsåker i Medelpad.

Läs mer...


Lyckad 4-klubb sprint

2013-05-17

Lyckad 4-klubb sprint Igår inleddes 4-klubb säsongen med "hemmamatch" för OK Hällen. Tävlingen avgjordes som en sprint på snabba parkunderlag och asfalt i Oppeby.

Läs mer...


Johanna Ö 18:e vid Silva League sprint

2013-05-09

Johanna Ö 18:e vid Silva League sprint I samband med klubbresan och Närkekvartetten springer eliten 3 deltävlingar i Silva League och ikväll avgjordes den första av dessa tre och OK Hällens enda representant för dagen var Johanna Öberg som gjorde ett fint lopp i D21 Elit och blev 18:e tjej knappt halvannan minut efter segrande Tove Alexandersson. Johanna kommenterade själv efter loppet att det var ett bra lopp. Bra jobbat Johanna!

Läs mer...


Fina Hällenframgångar inför 10Mila

- och tre Franska juniorlandslagslöpare väljer OK Hällen

2013-05-01

Fina Hällenframgångar inför 10Mila</h1><h2>-  och tre Franska juniorlandslagslöpare väljer OK Hällen</h2> De senaste veckorna har bjudit på många fina Hällenframgångar vilket bådar mycket gott inför helgens stundande 10Mila! OK Hällens elittrupp utökas också då tre framtidsnamn ur det Franska juniorlandslaget väljer OK Hällen. Läs mer om framgångarna och intervjuer med våra nya löpare i artikeln!

Läs mer...


Grattis Tullinge och Järla och tack för i år!

- Hjälp oss att utveckla Stigtomtakavlen vidare!

2013-04-27

Vi gratulerar Tullinge till segern i D17 efter en riktigt rafflande uppgörelse där Hagabys Benita Hansson sånär kom ikapp Tullinges sistasträckslöpare Anna Ställberg men där Annas spurt avgjorde och förde Tullinge till segern! Vi gratulerar också och Järla till segern i H17 efter en minst lika rafflande slutsträcka även där. Järlas slutman Erik Andersson, som bytt till Järla från Denseln, sprang om just Denseln på slutet av den sista sträckan och knep segern i årets Stigtomtakavle! Grattis även till alla andra klassegrare och stort tack till er ALLA för att ni gjorde årets Stigtomtakavle till en riktigt härlig och spännande upplevelse! De officiella resultaten finner du nu i vänstermenyn på Stigtomtakavlesidan tillsammans med sträcktider och Winsplits. Vi vill passa på att tacka alla löpare, publik och webbsupportrar för ert deltagande och hoppas på ett glatt återseende vid nästa års Stigtomtakavle! Passa också på att planera in OK Hällens 3-dagars 29-31 juli i sommar samt vår löparfest Stigtomtaloppet den 30 maj! Vi vill väldigt gärna att du hjälper oss att utveckla Stigtomtakavlen vidare och är därför väldigt tacksamma om du kan fylla utvärderingsenkäten för Stigtomtakavlen via länk nedan. Din feedback är mycket värdefull i vår strävan att ständigt utveckla arrangemanget vidare!

Klicka här för att komma till utvärderingsenkäten!
(Du måste logga in i Eventor!)


Läs mer...


Södertälje i ledningen efter nattsträckorna

2013-04-27

Södertälje har ryck åt sig en ledning i herrseniorklassen inför dagsträckorna idag lördag. När jaktstarten drar igång kommer Södertälje att gå ut först, dock bara 15-talet sekunder före Järla och med totalt 6 lag inom c:a 2 och en halv minut. Jaktstartlistan finns upplagd både via länk här på hemsidan och på Eventor. Det är bäddat för en spännande upplösning i H17-klassen idag! Idag drar också övriga klasser igång. En spännande lördag väntar! Väderprognosen ser mycket lovande ut och vi räknar med att solen skiner skönt på TC även imorgon! Om du inte har möjlighet att vara med på plats på tävlingen så hoppas vi att du väljer att ändå följa tävlingen via vår LIVE-service i form av Webb-TV, Speakerljud, Live-resultat m.m. här på nätet istället.

Läs mer...


Dags för Stigtomtakavlen 2013!

2013-04-26

Ikväll smäller det! Då går starten i H17-klassen, som har 3 nattsträckor, i årets Stigtomtakavle! Stigtomtakavlen fortsätter sedan på lördag med resterande sträckor i H17 samt givetvis alla andra klasser!

Om du inte är anmäld i något lag så erbjuder vi på lördag också flertalet öppna banor som du kan anmäla dig till på plats på TC. Givetvis kan du komma och bara heja på dina klubbkompisar också och passa på att besöka den välfyllda markan!

Om du inte har möjlighet att följa tävlingen på plats så erbjuder vi i år igen en heltäckande ONLINE-bevakning med LIVE-video, LIVE-resultat m.m. All information om Stigtomtakavlen finner ni via den här länken:
http://www.stigtomtakavlen.se/?p=15674&m=2483

OK Hällen hälsar er varmt välkomna till årets Stigtomtakavle!

Läs mer...


Flera topp-tio placeringar på SM!

2013-04-24

Peter Öberg femma på Sprint SM! Johanna Öberg nia på Natt-SM!

Läs mer...


Jonas 12:a på SM

2013-04-14

Jonas 12:a på SM Idag avgjordes Ultralång-SM. Herrklassens bana mätte 22.8 km i tuff Göteborgs terräng och detta avverkade OK Hällens Jonas Engström på 174 minuter. Detta räckte till en mycket fin 12:e plats! Grattis Jonas!

Läs mer...


Lyckat vårläger i Skottland!

2013-03-19

Lyckat vårläger i Skottland! 40 Hällare hade trevligt i skogarna runt Pichlockry.

Läs mer...


Spökbacken

2013-02-13

Några bilder från en härlig kväll i spökbacken.

Läs mer...


Hällen har fått en ny ordförande!

2013-02-10

Hällen har fått en ny ordförande! Intervju med Mikael Larsson.

Läs mer...


Vinterläger i Ålberga

2013-01-28

Vinterläger i Ålberga I helgen hade Hällens ungdomar sitt traditionsenliga vinterläger vid Dambroängen i Ålberga

Läs mer...


Peter världscup-3:a på Nya Zeeland!

Vann prologen och viktiga bonussekunder inför rafflande jaktstart

2013-01-13

Peter världscup-3:a på Nya Zeeland!</h1><h2>Vann prologen och viktiga bonussekunder inför rafflande jaktstart</h2> Igår kväll Svensk tid sprang Peter del 1 av den tredje världscupen på Nya Zeeland i form av en prolog på 4.5 km. Peter fick till ett riktigt bra lopp och hade dessutom sekunderna på sin sida då han vann en sekund före Fabian Hertner och ytterligare 7 sekunder före Olav Lundanes. I natt Svensk tid var det så dags för jaktstart och världscuptävlingen skulle avgöras. Peter fick med sig bonussekunder från prologen vilket innebar att han fick gå ut i ledning med en halvminut. I extrem hetta och kuperad terräng fick Peter se sig ikappspungen av Olav Lundanes och Jerker Lysell. Dessa tre höll ihop under banan men när Olav och Jerker ökade farten in mot avslutningen hade inte Peter krafter nog kvar. Det blev en fantastiskt fin tredjeplats för OK Hällens Peter Öberg i det sista världscuploppet på Nya Zeeland. STORT GRATTIS PETER!

Läs mer...


Peter Öberg rapporterar från Nya Zeeland

- Det är lite Hobbitland som väntar på söndag

2013-01-11

Peter Öberg rapporterar från Nya Zeeland</h1><h2>- Det är lite Hobbitland som väntar på söndag</h2> P4 Sörmland sände idag en längre intervju med Peter Öberg direkt från Nya Zeeland där han ju är och springer världscup för tillfället! Peter inledde världscuptävlandet med att bli 11 på medeldistansen och 18:e på sprinten den föregående helg och ser nu fram emot prolog och jaktstart som avgörs med start lördag kväll Svensk tid. Lyssna på intervjun med Peter via länken nedan!

Lyssna på intervjun på P4 Radio SörmlandOK Hällens idé- & visionsdag 2013

Var med och påverka lördagen den 12 januari!

2012-12-30

</br>OK Hällens idé- & visionsdag 2013</h1><h2>Var med och påverka lördagen den 12 januari!</h2> Årets planeringsdag blir något speciellt. I år ska vi inte bara fokusera på årets vanliga aktiviteter. I år ges tillfälle att påverka mycket mer än så! Vi vill att just du, ung som gammal, bidrar med idéer, högt som lågt om både nutid och framtid för OK Hällen! Läs mer och anmäl dig till mat som OK Hällen bjuder på som tack för att du deltar!

Läs mer...Prioriterad klubbträning med mat och snack

2012-12-10

<br>Prioriterad klubbträning med mat och snack Klicka på läs mer!

Läs mer...


Glatt Hällengäng 3:a i Novembersprinten

2012-11-04

Glatt Hällengäng 3:a i Novembersprinten Det var ett glatt Hällengäng som begav sig till Mjölby för att springa årets upplaga av Novembersprinten. Med en stabil laginsats slagna av Tisaren och Denseln blev det en fin 3:e plats.

Läs mer...


Hällare på Tun-pallen

2012-10-12

Hällare på Tun-pallen När Tunrundan avgjordes på torsdagskvällen ställde Hällen upp mangrant. Allra bäst gick det för Johanna Öberg som vann damklassen överlägset på finfina 19.04 och för Simon Larsson, som inte bara var snabbare än Johanna, utan också näst snabbast av alla juniorer med en tid strax under 19 minuter. Gustaf Sundbüe gjorde också ett fint lopp och blev 4:a i juniorklassen efter en spurtduell med Micke Larsson (Larsson fick dock inte vara med i juniorklassen..). Bäst tid av alla Hällare hade Tommy Söderberg med dryga 18 minuter. Resultaten hittas på följande sida

Läs mer...


Hällens två Ultra-tjejer blev 8:a

2012-09-29

Hällens två Ultra-tjejer blev 8:a När dagens ultralång-SM avgjordes lyckades både Johanna Öberg och Kajsa Hammarström ta en meriterande 8:e plats.

Läs mer...


Brons i SM-stafetten till Hällens herrar!

- och Johanna Öberg 8:a på medel-SM

2012-09-23

Brons i SM-stafetten till Hällens herrar!</h1><h2> - och Johanna Öberg 8:a på medel-SM</h2> Vilken bragd! OK Hällens herrar lyckades upprepa jättebedriften från Målilla för 3 år sedan! OK Hällen tog BRONS i SM-stafetten idag! Detta dessutom efter en spurtuppgörelse på sistasträckan där guldet bara var 5 sekunder bort. Vi tar det från början - och vilken början sen! OK Hällens startman - och vår egen flygande fransman - Frederic Tranchand, gjorde en riktig fantomsträcka och fullkomligen pulvriserade motståndarna! I ensam majestät höll han i tåtarna under förstasträckan och många namnkunniga löpare bland konkurrenterna fick se sig mer och mer akterseglade under sträckan. Till slut var Frederic 38 sekunder före 2:an och 3:an och drygt 3 minuter före den stora klungan med lag 4 och nedåt. Läs mer och se fler bilder i artikeln!

Läs mer...


Gustaf Sundbüe 7:a på USM-långdistans

- och Johanna Öberg 14:e på SM-lång

2012-09-16

Långdistansen på USM avgjordes alldeles i anslutning till High Chaparral i Småland. OK Hällens Gustaf Sundbüe går från klarhet till klarhet och fick på lördagen en otroligt fin framgång i sin karriär när han blev 7:a i tuff konkurrens och tuff terräng. Segrade, med 3 minuters marginal, gjorde jättetalangen Simon Hector. Gustaf var 3 minuter från en pallplats. Stort grattis Gustaf!

Idag söndag fick Hällen ytterligare en fin framgång då Johanna Öberg återigen gav styrkebesked när hon knep 14:e platsen i finalen på lång-SM och tappade topp-10-placeringen precis på slutet genom två snöpliga misstag. Grattis även till Johanna! Nästa helg väntar en ny spännande SM-helg, då gäller det medeldistans och stafett!

Läs mer...


Två gånger Hällen topp-10 på Nordic Tour

2012-09-08

Två gånger Hällen topp-10 på Nordic Tour OK Hällen har just nu två herrar bland de 10 bästa i världen sett till resultatet av Nordic tour som avgjorts under senaste veckan. När världscupen och Nordic tour idag hade sin sista deltävling blev det en riktigt rafflande uppgörelse och OK Hällen fick in både Peter Öberg och Fredrik Tranchand bland topp-10. Peter gick ju ut som nr 4 idag och hade knappt 5 minuter upp till täten. I mål hade han bara dryga 2 minuter upp till segrande Mattias Kyburz och hade även tagit in tid på Gueorgiou och Lundanes. Men så var det det här getingboet som jagade strax efter Peter från start i dagens jaktstart och tyvärr gjorde en 40 sekunders miss till första kontrollen idag att han hamnade i getingboet resten av banan och i en tight uppgörelse om platserna på slutet blev det ett placeringstapp för Peter ner till 9:e plats i den totala touren. Just förstakontrollen blev tyvärr också ett spöke för Frederic där han gjorde en 2-minutersmiss. Frederic lyckades dock behålla sin 10:e-plats i mål. Tack Peter och Frederic för kul OL-underhållning under den gångna veckan och grattis till starka prestationer! Det blir spännade att följa grabbarna under SM-helgen om två veckor då både Peter och Fredric springer SM för OK Hällen.

Läs mer...


Frederic 5:a vid NORT-sprinten i Finland

Både Peter och Frederic topp-10 inför mycket rafflande slutetapp imorgon!

2012-09-07

Frederic Tranchand visade idag återigen att han tillhör den absoluta världstoppen i sprintorientering. Tranchand inledde dagen med att bli 2:a i sprintkvalet, 3 sekunder efter sprintvärldsmästaren Mattias Kyburz och följde sedan upp det genom att bli 5:a i finalen, 15 sekunder efter segrande Svensken Jonas Leandersson. Peter Öberg tog sig också till final och blev 18:e där. Imorgon ska hela touren, och Världscupen avgöras och i Nordic tour ligger Peter på en delad 4:e-plats med häng på pallen och ett rikigt getingbo med 10 löpare inom 2 minuter efter sig. I det getingboet finns blan andra OK Hällens Frederic som ger sig ut som 10:e i jaktstarten. Imorgon handlar det om medeldistans och det vi ju att det ligger Peter varmt om hjärtat så det bli en riktigt nervpers att se fram emot framför datorn! Följ dramatiken via GPS-tracking, Finsk TV och live-resultat på http://www.nordictour.org/live från c:a kl. 12:25 Svensk tid.

Läs mer...


Dubbelt Hällen på pallen i Nordic Tour!!

2012-09-04

Dubbelt Hällen på pallen i Nordic Tour!! Det blev dundersuccé för Hällen när den tredje deltävlingen, i form av knockoutsprint, av Nordic Tour avgjordes i Göteborg ikväll! Sprintvärldsmästaren Mattias Kyburz rådde ingen på men därefter var det dubbelt Hällen på pallen! Tidigare VM-sprintmedaljören Frederic Tranchand tog andraplatsen och Peter Öberg som visat storform under touren tog tredjeplatsen! Peters i särklass främsta sprintinsats på länge! Dubbelt jättegrattis till Frederic och Peter! Peter avancerade till fjärdeplats i den totala touren och den följer vi nu med spänning när den ska avgöras i Finland den kommande helgen!

Läs mer...


Peter och Frederic i knockoutfinalen kl. 18.17 i SVT-play!

2012-09-04

OK Hällen dominerade semifinal nr 2 och Frederic vann den 1 sekund före Peter och Thierry m.fl. fick se sig utslagna! Följ finalen i SVT-play från 17.45!

Läs mer...


Peter imponerade i dagens sprintkval

- Peter och Frederic i samma semifinal kl. 17.03 ikväll!

2012-09-04

Peter Öberg imponerade stort i sprintkvalet när Nordic Tours tredje etapp drog igång i Göteborg i förmiddags. Peter blev 2:a i kvalet endast 3 sekunder efter kvalsegraren Mattias Kyburz och hämtade därmed in tid i den totala touren! Både Peter och Frederic är vidare till semifinalerna i dagens knockoutsprint och faktum är att de möts i samma semifinalheat kl. 17.03 idag. Att Peter sprang bra i kvalet idag var också mycket viktigt sett till den totala touren då tiden från kvalet idag är den tid som räknas in i den totala touren! I semifinaler och final delas sedan bonussekunder ut. Följ semifinaldramatiken via http://www.nordictour.org/live ! Finalen går sedan i SVT-play strax efter kl. 18!

Läs mer...


Peter världscups-2:a i Nordic Tour

2012-09-02

Peter världscups-2:a i Nordic Tour I helgen har, förutom de lokala DM-tävlingarna med många fina Hällenframgångar, även Nordic Tour dragig igång. I touren är Hällen representerade av Peter Öberg och Frederic Tranchand och de har båda gjort starka insatser under de två första deltävlingarna av touren som avgjorts under helgen. Alla bäst lyckades Peter idag då han imponerade stort under medeldistansloppet i Holmenkollen och blev 2:a bakom Thierry! Peter öppnade loppet otroligt starkt och ledde länge loppet tydligt. Mot slutet tappade Peter lite tid och fick se sig slagen av Thierry med 42 sekunder. Peter gjorde också en stark insats på sprinten i lördags och är väl med i tourens sammandrag. Totalt är Peter 7:a i touren just nu, c:a 2 min efter ledaren Lundanes, som imponerade stort i Holmenkollens sprint. GPS-uppföljningen av medeldistansloppet här: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20120902NORTmM/ . Läs mer i artikeln!

Läs mer...


DM Medel

2012-09-01

DM Medel Ett stort gäng Hällare kämpade i skogarna runt Arboga på dagens DM i medeldistans.

Läs mer...


SM-brons till Peter Öberg

- och Johanna Öberg 10:e

2012-08-25

På Fredagskvällen avgjordes SM-natt i de mörka skogarna runt Bollnäs i Hälsingland och Hällarna gjorde fina insatser på de riktigt luriga banorna. Peter Öberg, som var lite osäker på om fötterna skullle palla 13 km bitvis ganska stenig terräng behärskade orienteringen väl och knep SM-bronset! Grattis Peter! Vann gjorde förstaårssenioren Albin Ridefeldt som är en otroligt skicklig nattorienteringslöpare. Peter låg länge före Albin under banan men tappade i löpningen och med några småkrokar i kontrollringarna under andra hälften av loppet. SM-silvret knep överraskningen Thomas Carlsson (Malung). I damklassen bjöds det på ganska stor underhållning för oss som följde tävlingen via LIVE-GPS-trackingen. Få, om någon, gick prickfritt och segrartiden låg på höga 9 min/km. Bäst för dagen var Sävedalens Maria Magnusson och vår Johanna Öberg lyckades ta en topp-10-plats genom att bli just 10:a. Mycket bra jobbat! För övriga Hällenresultat se www.smhalsingland.se! Idag springer Hällarna vidare i kvalet på Sprint-SM med förhoppningen om att ta sig till morgondagens final!

Läs mer...


OK Hällens HD12 62:a på U-10 mila

2012-08-04

OK Hällens HD12 62:a på U-10 mila I går gick årets U-10 mila av stapeln i trakterna av Tidaholm. Hällen ställde upp med ett lag i HD 12 klassen som efter jämna prestationer hamnade på en fin 62:a plats. Laget bestod av Oskar Källman, Bea Eriksson, Matilda Larsson, Victor Rosman, Linnea Gustafsson och Frida Zeijlon Idag har laget och deras lagledare Stefan och Jenny avslutat resan med ett maraton besök på Skara sommarland.

Läs mer...


VM-brons till Peter!

2012-07-22

Peter Öberg avslutade VM-veckan på ett magnifikt sätt genom att tillsammans med Jonas Leandersson och Anders Holmberg föra det Svenska herrstafettlaget till ett Imponerande VM-brons i mycket hård konkurrens där bland annat några av förhandsfavoriterna som Schweiz och Frankrike hamnade utanför pallen. Peter gjorde en riktigt stark andrasträcka, gick ut som 3:a , gick snabbt upp i ledningen och höll kommandot hela sträckan. Tjeckien smet dock förbi med några sekunder på slutet av sträckan p.g.a. ett kortare gafflingsalternativ där. STORT GRATTIS till VM-bronset Peter!

Läs mer...


Peter Öberg VM-sexa!

2012-07-17

Peter Öberg VM-sexa! Det blev en stenhård kamp när VM-finalen på medeldistans skulle avgöras idag. Det visade sig att medaljerna skulle göras upp mellan 6 löpare till slut. Det är knallhårt i världstoppen och Peter hade marginalerna på fel sida i toppstriden idag. Peter genomförde loppet stabilt och höll sig till sin taktik att hålla i tekniken ordentligt hela vägen och var nöjd med genomförandet. Några små krokar kostade honom dock medaljen idag. Medaljen var bara 12 sekunder bort och VM-guldet endast 37 sekunder bort. VM-guldet bärgades av outsidern Edvard Bertuks från Lettland. Kul för sporten att fler länder visar framfötterna och faktum är att inte ens den Franska medeldistanskungen Thierry fick medalj idag...

Peter har nu sex medeldistans-VM-lopp bakom sig och har på 5 av dessa 6 varit topp-7 i resultatlistan, en mäkta imponerande svit i denna knallhårda världselit!

Läs mer...


Peter har finalbiljetten klar

2012-07-16

Peter har finalbiljetten klar Idag var det så dags för Peter att starta årets VM, som ju som bekant går i skogarna nordväst om Lausanne i Schweiz. Peter inledde VM stabilt genom att bli 4:a i sitt kvalheat, trots ett inte helt prickfritt lopp och krafter sparade till morgondagens final. Peter kommenterade efter loppet att han inte blev helt vänn med kartan i ringen till första kontrollen och gick på en nit redan till denna vilket ledde till ett tapp på runt halvminuten där. Ytterligare två halvminutsmissar och lite småstruligt i ringarna blev Peter dock till slut bara 34 sekunder efter heatsegraren och världsmästaren från 2010 i Norge - Karl Waaler Kaas. Peter visade stor harmoni och är taggad till tusen inför morgondagens final! Följ finalen LIVE imorgon tisdag (kl 12-16) med bl.a. GPS-tracking och videosändning via www.woc2012.ch . Några bilder från dagen i artikeln.

Läs mer...


Peter och Frederic i bra slag i Schweiz

2012-07-15

Peter och Frederic i bra slag i Schweiz Här kommer en liten rapport direkt från pågående orienterings-VM i Schweiz. OK Hällens utsända har landat och fått de första vyerna av de magnifika JURA-alperna i trakterna av Laussane. Det är otroligt fint där dessa jätteberg vätter ner mot Genevesjön och VM-äventyret har redan börjat för vår Franske landslagslöpare Frederic och kommer idag måndag också att dra igång för Peter. Läs mer i artikeln om läget för de båda...

Läs mer...


Hällens herrar slog damernas placering på årets Venla/Jukola 2012!

2012-06-20

Damerna slutade på en 40e plats och herrarna på en 30e.

Läs mer...


Magnifik comeback gav Peter VM-biljett!

2012-05-28

Magnifik comeback gav Peter VM-biljett! Peter Öberg togs idag ut i den VM-trupp som Sverige kommer att skicka till VM i Schweiz i juli! Peter, som fått hela vårsäsongen spolierad av en bristning i hälsenan, hann få en enda chans att visa landslagsledningen vad han går för nu när skadan är läkt och som han tog den chansen! I lördags när medeldistansen i Silva League (tidigare Elitserien) avgjordes delade Peter segern tillsammans med Johan Runesson och Oleksander Kratov! Övriga i resultatlistan var rejält distanserade. Se hela VM-truppen i artikel på orientering.se, där man för övrigt fått till en i sammanhanget ganska komisk felskrivning av OK Hällen :)

Truppen till VM på orientering.se


Stigtomtaloppet - vilken succé!

2012-05-23

Stigtomtaloppet - vilken succé!

Ikväll avgjordes Stigtomtaloppet för första gången och det blev verkligen den folkfest i Stigtomta som vi hade hoppats på! Omkring 300 deltagare totalt och visst var det extra härligt att se 80-talet småknattar i det första loppet! Tack alla deltagare, publik, sponsorer och arrangörer för ett lyckat arrangemang! Resultaten från loppet finner ni här:

 

- Resultat i de individuella klasserna (låg- och mellanstadiet respektive 3,5- och 7 km-klasserna

 

Lag-resultaten

 

- Spurt-tid-resultaten

 

- Back-tid-resultaten

 

- Resultatlista inklusive alla del-sträcktider per löpare

Knattarna är inte med i resultatlistorna då det inte var någon tidtagning i den klassen.

Läs mer...


DM Sprint

2012-05-17

DM Sprint Som uppvärmning till årets klubbresa till Mora så avgjordes DM i sprint på Torekällberget i Södertälje. Andreas och Fredrik tog hem DM titlar i H18 och H20.

Läs mer...


Ungdomslaget 33:a på 10-mila

2012-05-05

Ungdomslaget 33:a på 10-mila Ungdomslaget med Simon Larsson, Linnea Carlsson, Agnes Westlund(TBOK) och Gustaf Sundbüe svarade för en kanon insats i ungdomskaveln på årets 10 mila genom att bli 33:a av 296 lag. Frågan är nu om något av våra andra lag kan matcha detta?

Läs mer...


STIGTOMTALOPPET 23 MAJ!

2012-04-24

STIGTOMTALOPPET 23 MAJ! Den 23 maj 2012 är det världspremiär för STIGTOMTALOPPET - löparfesten då Stigtomta förvandlas till en härlig folkfest för en kväll! Första anmälningsstoppet är 2 maj!

Läs mer...


Grattis Lidingö och Södertälje och tack för i år!

- Hjälp oss att utveckla Stigtomtakavlen vidare!

2012-04-22

Vi gratulerar Lidingö till segern i D17 och Södertälje till segern i H17. Grattis även till alla andra klassegrare och stort tack till er ALLA för att ni gjorde årets Stigtomtakavle till en riktigt härlig och spännande upplevelse! De officiella resultaten finner du nu i vänstermenyn på Stigtomtakavlesidan tillsammans med sträcktider och Winsplits. Vi vill passa på att tacka alla löpare, publik och webbsupportrar för ert deltagande och hoppas på ett glatt återseende vid nästa års Stigtomtakavle! Passa också på att springa OK Hällens 3-dagars 30,31 juli och 1 augusti i sommar! Vi vill jättegärna att du hjälper oss att utveckla Stigtomtakavlen vidare och är därför väldigt tacksamma om du kan fylla i nedanstående korta enkät. Din feedback är mycket värdefull i vår strävan att ständigt utveckla arrangemanget vidare!

Läs mer...


Södertälje i ledningen efter nattsträckorna

2012-04-22

Södertälje har ryck åt sig en ledning i herrseniorklassen inför dagsträckorna idag söndag. När jaktstarten drar igång kommer Södertälje att gå ut halvannan minut före jagande Malung och IFK Göteborg. OK Linne har därefter fortfarande slagläge efter ett riktigt imponerande nattlopp av förstaårssenioren Albin Ridefelt. Imorgon drar också övriga klasser igång. En spännande söndag väntar och vi hoppas på att solen tittar fram på TC även imorgon! Om du inte har möjlighet att vara med på plats på tävlingen så hoppas vi att du väljer att ändå följa tävlingen via vår LIVE-service i form av Webb-TV, Speakerljud, Live-resultat m.m. här på nätet istället.

Läs mer...


Stigtomtakavlen – Ett stjärnspäckat 10-mila genrep

2012-04-14

Stigtomtakavlen – Ett stjärnspäckat 10-mila genrep Årets Stigtomtakavle bjuder på ett stjärnspäckat startfält. Samtliga manliga landslagslöpare från det VM-förberedande lägret i Schweiz kommer till Stavsjöskogarna för att tillsammans med sina respektive klubbar göra det sista genrepet inför 10-mila. Alla som kommer till tävlingarna kommer kunna bevittna några prestigeladdade dueller vilket intervjuerna nedan antyder…

Läs mer...


Tjecker checkar in i OK Hällen

2012-04-14

Två tjeckiska lovande löpare har valt att börja springa för OK Hällen denna säsong. Det handlar om Roman Zbranek, 24, senior strax utanför det tjeckiska seniorlandslaget som framför allt är en riktigt vass löpare och Marek Minar, 18, som är med i det Tjeckiska juniorlandslaget. De båda var med vid Hällens läger i Tjeckien i våras. Läs mer i artikeln på sn.se.

Läs artikel på sn.se


Svartnatta inledde orienteringspåsken

2012-04-06

Svartnatta inledde orienteringspåsken Den traditionella tvåmanna-stafetten inledde orienteringspåsken på torsdagskvällen. Svartnatta har med åren blivit ett välbesökt arrangemang. Många storklubbar kommer under påsken till våra trakter för att tävla och träna. I år var inget undantag vilket startfältet på Svartnatta visade.

Läs mer...


Måsenstafetten är avgjord!

2012-03-26

En elfteplats för både damerna och herrarna i årtes Måsenstafett

Läs mer...


Rapport från Tjeckien

2012-03-16

Vi närmar oss halvtid på träningslägret och börjar så smått annamma den tjeckiska kulturen.

Läs mer...


Vilken Succé! Hällen tog storslam på Nyköpings Idrottsgala!

2012-01-21

Vilken Succé! Hällen tog storslam på Nyköpings Idrottsgala! OK Hällen lyckades vinna hela tre av de fyra kategorier som vi hade nomineringar inom på Nyköpings idrottsgala 2012! Linnea Gustafsson blev utnämnd i till Årets Idrottare i Nyköping för sitt fantastiska VM-GULD i Frankrike i somras! Dessutom blev Magnus Coach Karlsson utsedd till årets tränare/ledare i Nyköping! Och inte nog med det, Hällens damer blev utsedda till årets damlag också! Riktigt storslam för Hällen på galan med andra ord!

Läs mer...


Peter och Linnéa prisade vid årets Elit OL-gala

2011-11-29

Galan hölls i Leksand i samband med tränarutbildningen och landslagssamlingen.

Läs mer...


Rafflande säsongsavslutning

2011-11-06

Rafflande säsongsavslutning I helgen har några tappra själar varit på träningsläger i Borensberg. Där sprang vi två fina ol pass som träning inför 10-mila nästa år.

Läs mer...


Flertalet Hällare tog segrar i årets Helg utan Älg.

2011-10-24

Flertalet Hällare tog segrar i årets Helg utan Älg. Vilken kanonavslutning för Hällen som bemästrade kluriga banor och snabbt underlag...

Läs mer...


OK Hällen och Magnus Karlsson prisade

2011-10-19

OK Hällen och Magnus Karlsson prisade Vid den nyinstiftade så kallade Sörmlandsgalan som gick av stapeln i helgen fick OK Hällen stipendium för "Årets Landsbygdsprofil"! Nyligen fick också Magnus Coach Karlsson stipendiet "Årets tränare"! Läs mer i artikeln.

Läs mer...


Starka Hällenungdomar på Daladubbeln

2011-10-17

Starka Hällenungdomar på Daladubbeln I helgen åkte ett gäng på 14 ungdomar och några ledare till Falun för att delta i en av årets höjdpunkter Daladubeln

Läs mer...


Hällen slog förra årets resultat på 25:manna och landade i år på en 28:e plats!

2011-10-11

Hällen slog förra årets resultat på 25:manna och landade i år på en 28:e plats! Grymt!

Läs mer...


Gustaf segrare i Ledartröjan

2011-09-18

Gustaf segrare i Ledartröjan Gustaf fick i dag ta emot priset som vinnare av ledartröjan i klassen H14, när sista deltävlingen avgjordes på Åkersorenteringen.

Läs mer...


Hällenherrarnas superkval

2011-09-17

När SM-kvalet på medeldistans avgjordes igår fredag var det många som ställt sig på startlinjen. I H21 var det närmare 300 löpare som tampades om de 40 finalplatserna. Bara de 6 främsta i varje kvalheat gick till final. Hällenherrarna lyckades dock göra en helt magnifik insats och hela 4 löpare är kvalificerade till dagens final och det med besked. Både Peter Öberg och Robbin Kantarp vann nämligen sina heat och dessutom kvalificerade sig Per Öberg som 4:a och Oscar Carlborg 6:a i sina respektive heat. Finalerna drar snart igång här nere i Trollhättan. Följ live med GPS-tracking på www.sm2011.com

Läs mer...


Linnea och Peter hyllades i Nyköping

2011-09-09

Linnea och Peter hyllades i Nyköping Ikväll fick hela Nyköpingstrakten chansen att fira och hylla OK Hällens VM-medaljörer Peter Öberg och Linnea Gustafsson när de fick paradera genom Nyköping tillsammans med VM-medaljören i kanot Henrik Nilsson. Efter paraden, som följdes av en hel del människor på stan, hyllades medaljörerna inne i gallerian Västerport och prisades bland annat kommunstyrelseordföranden Urban Granström och Sörmlands Nyheters sportchef Tomas Larsson. Se film från firandet i den här artikeln på sn.se Fler bilder i artikeln.

Läs mer...


Fina Hällenframgångar under DM-helgen

2011-09-05

Fina Hällenframgångar under DM-helgen Den gångna DM-helgen bjöd på mängder av fina Hällenprestationer. Bland de främsta framgångarna kan nämnas att Hällen vann H14-klassen med Simon Larsson, Lucas Holmberg, Moa Lindmark, Oskar Källman och Gustaf Sundbüe i laget. Avslutaren i laget, Gustaf Sundbüe, vann också H14-klassen individuellt i lördags! Hällen vann också H170-klassen och där var det Rune Svensk, Jan Sundbüe och Hans Öberg som fick hämta guldmedaljer. I seniorklasserna bärgade Hällen silvret i både H21 och D21. I H21 blev det en spurtuppgörelse om guldet, efter att Peter Ö kommit ikapp Södertälje vid näst sista kontrollen. Silver blev det även i H150, H16 och D12. I D12 var det Linnéa Carlsson, Nora Stålberg, Matilda Larsson, Beatrice Eriksson och Frida Zeijlon som fick springa upp med Hällenfanan på prispallen.

Läs mer...


VM-SILVER till Peter Öberg!

2011-08-29

VM-SILVER till Peter Öberg! OK Hällens helt fantastiska VM-framgångsyra fortsätter! Peter Öberg lyckades idag försvara sitt VM-silver från förra året! Hemmalöparfantomen Thierry var inget att göra åt idag (även om Peter sprang helt jämnt med honom de första 7 kontrollerna), men hela övriga världseliten fick se sig besegrade av Peter! STORT Grattis Peter! VM-GULD till Linnea i tisdags och VM-SILVER till Peter idag! Helt otroligt! Vilken framgångssaga för OK Hällen och vilket firande vi ska ha för våra världsstjärnor här hemma i Stigtomta sen!

Läs mer...


Linnea Gustafsson VÄRLDSMÄSTARINNA!

2011-08-28

Linnea Gustafsson VÄRLDSMÄSTARINNA! UPPDATERAD VERSION med bilder och länkar - Vilket lopp! Vilken uppvisning! Linnea Gustafsson blev nyss världsmästarinna på VM-sprinten i Frankrike! STORT GRATTIS LINNEA! Linneas och OK Hällens första individuella VM-GULD på seniornivå någonsin! Dessutom blev det svenskt både silver och brons-plats också genom Helena Jansson och Lena Eliasson.
Linnea övertygade rejält redan under förmiddagens kval, då Linnea vann sitt heat med, för sprint, en förkrossande marginal på 1 min och 22 sek. I finalen visade Linnea återigen på ett fantastiskt imponerande taktiskt genomförande med ett mycket väldisponerat lopp där hon avgjorde de sista 5 minuterna av loppet. Då hade hon krafterna kvar och kunde gå förbi Helena och Lena som låg före Linnea vid radiokontrollerna under banan.

Läs mer...


Peter Öberg imponerade stort i VM-kvalet

Vann nästan minuten före hemmalöparen och medeldistansgiganten Thierry Guerogiou

2011-08-14

Peter Öberg imponerade stort i VM-kvalet</h1><h3>Vann nästan minuten före hemmalöparen och medeldistansgiganten Thierry Guerogiou</h3> Nu är VM i Frankrike i gång på allvar! Våra Hällenlöpare är laddade till tusen. Idag avgjordes medeldistanskvalet och intrycket av att Peter Öberg varit i god harmoni veckorna innan VM visade sig vara ett riktigt tecken! Som han sprang idag! Han hamnade i samma kval som hemmafavoriten Thierry. Thierry tog givetvis en markant ledning när han passserade radio och sedan även vid målgång. Länge var han ohotad, men så kom tredje sist startande i heatet, Peter Öberg och då var det inget snack om saken! Peter vann heatet med hela 56 sekunder! före Thierry på andra plats! Peter var dessutom klart snabbare än de andra heat-segrarna tidsmässigt. Stort grattis Peter! Även Hällens Charlotte Bouchet tog sig till final i damklassen! Härligt! På tisdag är Hällen inne hetluften igen, då är det Linnea Gustafsson och Frederic Tranchand som ska fightas med övriga världseliten på sprintdistansens kval och final! Sprinten sänds i SVT-play! Medeldistansfinalen avgörs på fredag.

Läs mer...


Nya fina Hällenframgångar på den 3:e etappen

2011-07-27

Nya fina Hällenframgångar på den 3:e etappen Halvägs genom graviditeten smällde idag Johanna Öberg till med ett riktig praktlopp då hon vann D21-kort klassen med hela 5! minuters marginal till tvåan! Hon tog sig därmet också hela vägen upp i totalledning i den klassen också. Micke Larsson fortsätter sin strålande O-ringen-vecka och lyckades för andra etappen i rad vinna etappen i H35M. I D21 Elit visade Linnea Gustafsson återigen mycket lovande VM-form då hon, trots några större misstag blev tvåa på etappen, knappa minuten efter veckans sensationstjej, Tove Alexandersson, 18 år, som verkligen slagit igenom i seniorklassen denna vecka genom segrar på båda långdistanserna så här långt och givetvis också totalledning. Linnea klättrade upp till en 6:e-plats i totalen genom dagens fina lopp. Våra talangfulla ungdomsgrabbar, Andreas Zeilon, Gustaf Sundbüe och Simon Larsson gör alla en mycket fin vecka så här långt och ligger på topp-25-listan i huvudklasserna H16, H14 och H13. GRATTIS till alla fina insatser!!

Läs mer...


Linnea segrare på andra etappen

2011-07-26

Linnea segrare på andra etappen Ett stort GRATTIS till Linnea Gustafsson som tog en imponerande seger i Bollnäs när sprindistansen i Oringens elitklass avgjordes! Ett starkt styrkebesked inför VM senare i sommar. Grattis även till Mikael Larsson som tog årets första etappseger för Hällen, blev det något tårtfirande på hällengatan?

Läs mer...


Junior-VM-brons till Thereza!

- och både Peter och Linnea uttagna till senior-VM i Frankrike!

2011-07-03

Junior-VM-brons till Thereza!</h1><h3>- och både Peter och Linnea uttagna till senior-VM i Frankrike!</h3> Idag startade junior-VM i Polen med sprintdistansen och vilken start OK Hällens Tereza Novotna fick! Tereza lyckades med den mycket imponerande bedriften att ta bronset i den tuffa D20-klassen! Tereza har en riktigt imponerande resultatsvit på JVM-sprint, Silver 2009, 4:e-plats 2010 och så nu brons 2011! På tal om världsmästerskap så offentliggjordes nyligen VM-uttagningen på seniornivå och från OK Hällen har både Linnea Gustafsson och Peter Öberg tagits ut! Stort grattis till både Tereza, Linnea och Peter!

Läs mer...


Linnea leder världscupen efter ny succé!

...och Frederic Tranchand visade också framfötterna i Göteborg

2011-06-21Linnea Gustafsson är het just nu! Världscupseger så sent som förra veckan, på sprintdistans i Finland. Därefter näst bästa tid på sistasträckan på Jukola i helgen, då hon plockade upp Hällentjejernas förstalag från 51:a till 21:a plats på den sista sträckan. Så idag gjorde hon återigen en mycket imponerande insats då hon var en hårsmån från att ta en ytterligare en världscupseger. Linnea, med en till synes imponerande taktisk insats, lyckades knipa andraplatsen efter en mycket rafflande uppgörelse i knock-out-sprinten som avgjordes i Göteborg idag. Knock-out-sprinten var deltävling 2 av 3 i Nordic orienteering tour som avgörs i Norge på lördag. Även Hällens Frederic Tranchand imponerade idag! Efter både starkt kval, kvartsfinal och semifinal slutade Frederic till slut på en fin 5:e-plats i den knallhårda herrfinalen! Det hela direktsändes ikväll i SVT-play, med en produktion som var mycket bra och visade att orientering kan produceras med hög spänning och närvaro i TV-rutorna!

Läs mer...


Linnea Världscupsegrarinna!

2011-06-16

Linnea Världscupsegrarinna! Linnea blev idag bäst världen då hon imponerande vann årets första Världscuplopp! Detta är Linneas första världscupseger någonsin, stort grattis Linnea! Världscupen avgjordes i form av sprintdistans i Finska Borgå, 5 mil från Helsingfors. Det blev helsvenskt på dampallen, Linnea vann 8 sekunder före Lena Eliasson och ytterligare några få sekunder före Annika Billstam. Linnea visade ju redan med sina dubbra pallplatser i Elitserien uppe i Dalarna för knappt två veckor sedan att hennes comeback i skogen är respektingivande och idag fick hon allstå klättra högst upp på pallen med övriga världseliten bakom sig i prislistan! Riktigt imponerande och hela Hällen gratulerar här hemma från Sverige!
Webb-TV-intervju med Linnea på orientering.se

Läs mer...


Dubbelseger i H14 genom Simon och Gustaf som kom in på samma tid!

2011-06-15

Dubbelseger i H14 genom Simon och Gustaf som kom in på samma tid! Snabba tider på hårt underlag vid årets sprint-DM...

Läs mer...


1400 starter på Stigtomta Skolorientering

2011-05-25

1400 starter på Stigtomta Skolorientering Deltagar rekord ? ny storskola redan byggd i Stigtomta? Nej förklaringen är att några av Hällens duktiga ungdomar arrangerade en rolig sportidentbana på årets skol orientering.

Läs mer...


Kraftprovet inför Jukola avklarat

2011-05-22

Kraftprovet inför Jukola avklarat Hällarna sken ikapp i solskenet efter att ha genomfört träningshelgen bestående av KM i torsdags, backorientering i fredags, backlöpning på lördagen och idag det avslutande kraftprovet, KM i Kraftledningslöpning. Oskar Carlborg blev dubbel klubbmästare genom att vinna både vanliga KM och KM i kraftledningslöpning! Bland damerna vann Linnea G KM och Johanna S Kraftlednings-KM.

Läs mer...


Linnea rekordsnabb vinnare i Vårruset

2011-05-16

Att Linnea är tillbaka på allvar i orienteringssvängen efter sin skadeperiod har vi redan sett bevis på i år. Ikväll visade Linnea också att hon även är i form i ren löpning då hon vann Vårruset i Norrköping. Vårruset hade samlat omkring 6700 deltagare och Linnea tog sig runt de 5 kilometerna på finfina 16.43!

Artikel på NT:s webbplats...


Succélöparnas egna 10Mila-berättelser

2011-05-10

Succélöparnas egna 10Mila-berättelser En vecka har gått sedan OK Hällens helt magnifika 10Mila-insats med en 7:e-plats för tjejernas förstalag och en 12:e-plats för killarnas förstalag! Vi är många som är nyfikna på att höra löparnas egna reflektioner och funderingar kring 10Mila och få lite insyn i hur det är att göra ett lopp där inne i hetluften i den absoluta tätstriden! Tereza, Johanna S, Johanna Ö, Linnea, Kristian, Per, Robbin, Peter och Frederic har alla glädjande delat med sig av sina egna berättelser från det magiska 10Mila-dygnet i denna artikel. Ta också en titt på våra Fransmäns och MK:s lilla parodi i filmformat ...

Läs mer...


10Milasuccén i repris 2011!

Även Hällenherrarna gjorde en återigen oförglömlig insats!

2011-05-01

Förra året kanske några trodde att det som Hällens löpare lyckades prestera vid 10Mila förra året, då satsningen Topp-10 2010 lyckades och nästan chockade orienteringsvärlden, var en engångsprestation. Det var nog många som tyckte att det var stolpe in hela matchen. Tänk, i år hade vi stolpe in hela matchen igen! Sicken tur! Eller? Jag tvivlar på att man kan ha tur under en hel 10-milastafett och än mindre att det är möjligt att ha tur två år i rad. Detta är inte tur utan skicklighet, nogrannhet och gemensamma mål som kommer ur ett långsiktigt och målmedvetet arbete som alla Hällare bidrar till. I år var det till slut bara 7 sekunder ifrån att våra superlöpare återupprepade topp-tio i både dam- och herrkavlen! Helt sagolikt! Läs mer i artikeln...

Läs mer...


Magnifikt 10Mila av Hällentjejerna igen!

2011-04-30

Förra året gjorde Hällentjejerna något som nog ingen ens vågat drömma om, knep 5:e-platsen på 10Mila! Det var första gången någonsin i Hällens historia som tjejerna blev topp 15. I år blev det återigen succé och tjejerna blandade sig återigen in i den absoluta toppstriden, låg halvvägs in i kavlen t.o.m. på pallplats och slutade till slut på en riktigt fin 7:e-plats! Alla tjejerna gjorde starka insatser och ingen tappade mer än 2 minuter på sin sträcka. Totalt blev man c:a 6 minuter efter segrande Tampeeren Pyrintö och bara c:a 2 minuter från pallen! Mer text och bilder kommer under söndagen!

Läs mer...


Marketa Novotna på pallen i juniorcupen och Tranchand snabbast i Elitserien

2011-04-25

Marketa Novotna på pallen i juniorcupen och Tranchand snabbast i Elitserien Hällens duktiga junior- och seniorelitlöpare drog i slutet av påskhelgen ner till Jönköpingstrakten för två Elitserie-/juniorcupdeltävlingar. På söndagen var det en riktigt tuff långdistans som stod på programmet. Linnea Gustafsson var främsta Hällare under söndagen och visade återigen att hon är på god väg tillbaka och att 10Mila-formen är i antågande genom att knipa sjätteplatsen i D21 Elit. I dag måndag, var det därefter jaktstart utifrån söndagens resultat för Elitserieklasserna och ytterligare en deltävling även i juniorcupen, dock utan jaktstart där. Läs mer i atikeln...

Läs mer...


Grattis Halden & Leksand och tack för i år!

- Hjälp oss att utveckla Stigtomtakavlen vidare!

2011-04-22

Vi gratulerar Leksand med Helena Jansson på sistasträckan till segern i D17 och Halden, med världsmästaren Olav Lundanes som avslutare som avgjorde den knallhårda kampen i H17. Grattis även till alla andra klassegrare och stort tack till er ALLA för att ni gjorde årets Stigtomtakavle till en riktigt härlig och spännande upplevelse! De officiella resultaten finner du nu i vänstermenyn på Stigtomtakavlesidan tillsammans med sträcktider och Winsplits. Runoway kommer att dyka upp här på okhallen.se och Eventor. Under LIVE - Bilder kan du se om du har fastnat på bild under tävlingen! Vi vill passa på att tacka alla löpare, publik och webbsupportrar för ert deltagande och hoppas på ett glatt återseende vid nästa års Stigtomtakavle! Passa också på att springa OK Hällens 3-dagars 1-3 augusti i sommar! Vi vill jättegärna att du hjälper oss att utveckla Stigtomtakavlen vidare och är därför väldigt tacksamma om du kan fylla i nedanstående korta enkät. Din feedback är mycket värdefull i vår strävan att ständigt utveckla arrangemanget vidare!

Vad tyckte du var bra med det här arrangemanget? 
Vad kan vi förbättra till nästa år? 
Övriga kommentarer: 
Din ålder: 
Ungfär hur många gånger har du besökt Stigtomtakavlen? 

Läs mer...


Följ Stigtomtakavlen i mobilen

2011-04-21

Ikväll är det dags! Då går starten i herrarnas huvudklass och tre sträckor i den underbart vackra och utmanande Kolmårdsterrängen ska klaras av. När herrarna gör upp ute i mörket ikväll kan ni som är på TC eller sitter hemma följa dramatiken LIVE i flera olika former och medier. Precis som föregående två år bjuder vi även i år på LIVE-video både från en kontroll långt ute i skogen och från TC. Som vanligt kan ni också följa liveresultat på hemsidan, nu även med ett antal radiokontroller. Nytt för i år är att vi nu även har utvecklat en mobil version av live-resultatsidan. Följ tävlingen LIVE i din smartphone genom att surfa till adressen:

Stigtomtakavlen.se/mobil

Där går det också att följa ett Twitterflöde med de senaste händelserna löpande under tävlingen.
Då det är första året som vi testar live-resultaten i mobil version så ber vi om överrensseende för eventuella fel som inte upptäckts under testarbetet.

Till Stigtomtakavlesidan

Läs mer...


Världsstjärnorna gör upp på Stigtomtakavlen under påskhelgen

2011-04-20

Olav Lundanes - världsmästare på långdistans i Trondheim förra sommaren, Daniel Hubmann - flerfaldig världsmästare, Helena Jansson - Sprintvärldsmästarinna 2009 och nybliven dubbel Svensk mästare, Jerker Lysell - nybliven Svensk mästare i sprint... ja den stjärnspäckade listan kan göras mycket längre. Den gemensamma nämnaren är att alla dessa orienteringsstjärnor kommer att samlas på torsdag och fredag i Norrtorp för att göra upp om segern i Stigtomtakavlen 2011! Stigtomtakavlen ökar antalet deltagare i år igen och vi räknar med omkring 1300 tävlande under Stigtomtkavlen och 85 lag per klass gör upp i de båda stentuffa klasserna H17 och D17! OK Hällens egna världsstjärnor är också på plats. Peter Öberg bjuder på numera klassika referat från TV-kontrollen i skogen och Linnea Gustafsson kommer att se till så att framtidens orienterare har riktigt roligt i barnpassningen!

Varmt välkomna till Stigtomtakavlen önskar OK Hällen!

Läs mer...


Natt-SM-silver till Linnea Gustafsson!

2011-04-15

Natt-SM-silver till Linnea Gustafsson! För bara en dryg vecka sedan skrev Linnea Gustafsson på sin blogg att årets viktigaste mål, efter det skadefyllda året 2010, var att kunna springa en enda tävling 2011. Ikväll sprang Linnea, som ju var regerande Svensk Mästare i nattorientering, sin tredje tävling för året och det var i ett rasande tempo i de Gotländska skogarna då Linnea till och med lyckades knipa SM-silvret i Natt-orientering! 56 minuter på 9,6 km nattorientering är imponerande! Åt landslagskollegan Helena Jansson gick det inte att göra mycket åt ikväll, då hon vann med 3 minuter före Linnea, men Linnea var i sin tur hela 4 minuter före bronsmedaljören Sofie Johansson! Läs mer om Linneas kommentarer och övriga Hällares insatser i artikeln.

Läs mer...


Hällens supertjejer gjorde det igen
- seger på Kolmårdskavlen!

2011-04-10

Hällens supertjejer gjorde det igen<br>- seger på Kolmårdskavlen! Nära seger även i H14 men en saknad stämpel stoppade segerglädjen. Herrarna i H17 slutade på en åttonde plats. För övrigt så hade Hällen även andra framstående placeringar i andra klasser-

Läs mer...


Hällens damer vann Måsenstafetten!

2011-03-27

Vilken härlig start på vårsäsongen för OK Hällen! Hällens damseniorer med Kajsa Hammarström, Johanna Svensson och Johanna Öberg vann Måsenstafetten! Dessutom tog H14-grabbarna Simon Larsson, Sebastian Ericsson, Lucas Holmberg och Gustaf Sundbüe andraplatsen i den jämna H14-klassen. En härlig start på säsongen och många Hällenleenden på upploppet, här kommer några bilder från dagen!

Läs mer...


Öberg besegrade landslagslöpare

2011-03-19

Öberg besegrade landslagslöpare En inte alltför ovanlig rubrik här på hemsidan kanske, denna gång fick dock Peter Öberg stå tillbaks för frugan Johanna Öberg som vid fredagens nattävling i Örebro Open besegrade landslagsmeriterade löpare som Emma Claesson, Lena Eliasson och Sofie Johansson när hon vann masstartstävlingen över 7,6 km i samband med årets första landslagssamling! Vi som har sett Johannas träningsintensitet under vintern har nog haft på känn att Johanna skulle kunna lyfta sig ytterligare en nivå i år, och detta resultat är ju minst sagt lovande! Grattis Johanna! Även Linnea, Marketa, Peter och Kajsa är med i Örebro och springer med goda resultat. Idag avgjordes två sprintlopp och Linnea placerade sig topp-3 i båda loppen. På söndag avgörd Örebro Open med jaktstart och Johanna Öberg går ut i ledningen på damsidan! Resultatlänkar m.m. i artikeln.

Läs mer...


Bilder från Frankrike

2011-02-28

Här kommer lite fler bilder från OK Hällens träningsläger i Frankrike. Stort tack till Magnus, Magnus, Magnus, Eva, J-B och alla andra härliga Hällare (och icke-Hällare) som gjorde detta läger till den fantastiska resa som det var! /Tomas L

Läs mer...


Lägesrapport från Frankrike

2011-02-21

Lägesrapport från Frankrike Här kommer en rapport direkt från Hällens träningscamp i södra Frankrike. Ett drygt 20-tal hällenlöpare, 4 fransmän, 1 Norrbagge, 2 Tjecker, 3 Magnusar (Magnus Karlsson alias MK, Magnus Johansson alias Slav och Magnus Söderberg alias Sherpas) drog i fredags iväg till trakterna av staden Millou i södra Frankrike.

Läs mer...


Rapport från vinterläger

2011-01-30

Rapport från vinterläger I helgen har vi varit på vinterläger i Ålberga, ett 15 tal barn och ett gäng ledare har åkt i backen, åkt längd i dom välpreparerade spåren, provat skid ol, samt avslutat med en sprint på dom nya närkartorna över Ålberga skola som producerats med hjälp av Hällens äldre ungdomar.

Läs mer...


Peter Öberg - Årets idrottare i Nyköping!

2011-01-28


För FEMTE året i rad utsågs ikväll Peter Öberg till Nyköpings idrottare på den årliga Succégalan! Ett bevis om något, på att Peter Öberg inte bara är stor inom orienteringen. Årets idrottare röstas fram av folket i och omkring Nyköping och att få det priset 5 år i rad, ännu bara 30 år ung, det är stort! Stort grattis Peter!

Läs mer...


Läs Hällenbladet 2010 online!

2011-01-25

Läs Hällenbladet 2010 online! 2010 års Hällenblad är nu på väg ut i brevlådorna, men redan nu kan du läsa Hällenbladet i sin helhet och i färg här på Hällens hemsida! Klicka på länken Hällenbladet 2010 (778 kb, pdf) för att läsa Hällenbladet online.

Läs mer...


Bilder från Hällens inofficiella skidskytte-KM

2011-01-24

Bilder från Hällens inofficiella skidskytte-KM Mattias Zeilon har bidragit med några fina bilder från det inofficiella skidskytte-KM som gick av stapeln under träningsträffen förra helgen. Se fler bilder i artikeln...

Läs mer...


Rogaining 2010

2010-12-03

Rogaining 2010 Nu är tävlingarna igång! Detta år avgörs tävlingen på Gotland. För att krydda tävlingen lite extra till i år har arrangörerna beställt ett par decimeter nysnö i tävlingsområdet. Det återstår att se vilka som behärskar förutsättningarna bäst. Artikeln uppdateras kontinuerligt med det senaste från Gotland.

Läs mer...


Topplopp av Hällentjejerna

Kajsa Hammarström 3:a i Silva Junior cup-deltävlingen och Johanna S totalsexa i Elitserien

2010-10-23

Topplopp av Hällentjejerna</h1><h3>Kajsa Hammarström 3:a i Silva Junior cup-deltävlingen och Johanna S totalsexa i Elitserien</h3> Idag avgjordes Elitseriefinalen och Silva junior cup i Köping. Kajsa Hammarström visade otroligt fin senhöstform när hon tog en riktigt fin 3:e-plats i D18. Vann där gjorde Tove Alexandersson, som för övrigt vunnit samtliga Silva juniorcupdeltävlingar i år! I D21 Elit visade Hällens båda Johannor fortsatt fin form och blandade sig båda i den absoluta toppstriden. Det var spännande att följa dramatiken via Live-GPS. Båda Johannorna gjorde tillsynes mycket fina lopp och det räckte hela vägen till en 4:e-plats för Johanna Svensson och Johanna Öberg 38 sekunder bakom Svensson på en 7:e-plats. Johanna Svensson meddelade efter loppet att hon kände sig som hemma i den Enköpings-lika terrängen.

Läs mer...


Hällentjejerna sekunden från SM-pallen

2010-09-05

Hällentjejerna sekunden från SM-pallen Idag avgjordes den sista av årets SM-tävlingar, nämligen stafetten. Stor spänning var det givetvis och fjolårets Svenska mästarinnor från OK Hällen var med i den absoluta tätstriden även i år. Johanna Svensson inledde stafetten strålande och hon växlade ut Johanna Öberg som tvåa, 44 sekunder efter Stora Tunas Anna Mårsell. Öberg gjorde i princip allt rätt, förutom på den 5:e kontrollen, där hon tyvärr gick på en nit som kostade drygt 3 minuter. Johanna växlade ut Linnea Gustafsson 4.34 efter Stora Tuna som fortfarande ledde tävlingen efter två sträckor. Emma Claesson förvaltade den ledningen väl och kunde defilera hem SM-guldet till Stora Tuna. Linnea knaprade in bit för bit mot konkurrenterna närmast framför henne under loppet och med en ruskig forcering mot slutet var det på håret att hon lyckades springa i mål med ännu en SM-medalj åt Hällentjejerna, men med en sekunds marginal klarade Domnarvet bronspengen. Men serien 5-1-4 för Hällentjejerna på SM-stafetten senaste åren är verkligen imponerande! Läs mer i artikeln...

Läs mer...


SM-Silver igen till Linnea!

- och hon tog hem SM-grand slam

2010-09-04

SM-Silver <u>igen</u> till Linnea!</h1><h2>- och hon tog hem SM-grand slam</h2> Linnea Gustafsson bekräftar återigen att hon här tillbaks på allvar i orienteringsvärlden efter sin skadetunga period i slutet av våren och sommaren. Idag tog hon ytterligare ett SM-silver medeldistansfinalen avgjordes i Umeå idag. Guldet togs av Helena Jansson. Linneas SM-facit i år lyder: GULD på natt-SM, SILVER på lång-SM, SILVER på medel-SM och BRONS på sprint-SM. En otroligt imponerande resultatserie! Linnea är därmed också solklar segrare av årets SM Grand Slam. OK Hällens båda Johannor (Öberg och Svensson) gjorde också finfina finallopp idag och blev 9:a respektive 12:a. De resultaten bäddar för en högintressant stafett-SM-söndag imorgon! Läs mer i artikeln...

Läs mer...


SM-silver till Linnea!

- Se reprisen av dramatiken i artikeln

2010-08-29

SM-silver till Linnea!</h1><h2>- Se reprisen av dramatiken i artikeln</h2> UPPDATERAD Efter en stenhård kamp mot Emma Claesson så tog Linnea ett imponerande SM-silver, bara 10 sekunder från guldet på Långdistans-SM idag. Läs om dramatiken i artikeln!

Läs mer...


Linnea 2:a i SM-kvalet

2010-08-28

Linnea 2:a i SM-kvalet Linnea, Johanna S, Johanna Ö, Robbin och Kajsa tog sig alla vidare från dagens kval till Lång-SM-finalen som avgörs i Molkom imorgon. Linnea visade ett ordentligt styrkebesked i sitt heat genom att bli 2:a i sitt heat mindre än 20 sekunder bakom heatsegraren Lena Eliasson. Peter Öberg valde att stå över Långdistansen för att istället ladda fullt för nästa SM helg om en vecka.

Läs mer...


Andreas - en vinnare i Sommarcupsfinalen

2010-08-24

Andreas - en vinnare i Sommarcupsfinalen En härlig tisdagskväll som bjöd på en blandning av sol och regn och ett mycket uppskattat och annorlunda upplägg på Sommarcupsfinalen i form av knock-out-sprint med kval, semifinal och final. Resultatlänkar i artikeln...

Läs mer...


VM-silver till Peter Öberg!!

2010-08-14

VM-silver till Peter Öberg!! Peter Öberg gjorde ett fantomlopp på medeldistansfinalen här i Trondheim och lyckades ta ett imponerande VM-silver här i Trondheim! Peters första individuella VM-medalj och Sveriges första herr-medalj på VM i Norge! Mer text och bilder kommer senare, nu ska vi iväg till medaljcermonin!

Läs mer...


Peter och Linnea redo att blomma ut

2010-08-14

Peter och Linnea redo att blomma ut Nu återstår bara två VM-tävlingar i år. Det är dock nu det börjar hetta till ordentligt ur Hällen-synpunkt. På lördag avgörs den mycket intressant medeldistansfinalen. Peter har laddat hela veckan efter ett stabilt kvallopp i måndags här i Trondheim då han blev trea och skaffade sig ett bra utgångsläge i finalen. Peter går ut kl. 15:27. Som vanligt är det ett riktigt getingbo av duktiga löpare, så det blir mycket spännande att följa dramatiken. För er som inte är på plats här rekommenderar jag arrangörens mycket omfattande webb-bevakning med Video, GPS o.s.v. Se www.woc2010.com. Charlotte Bouchet går ut redan kl. 13:04 i damfinalen. På söndag smäller helgens andra riktiga höjdare av. Då är det dags för stafett då både Peter och Linnea är viktiga kuggar i Sveriges lag! Vilken högintressant helg vi har att se fram emot!! Hej Sverige och Hällenlöparna i synnerhet!

Läs mer...


Peter och Charlotte till VM-medelfinal

2010-08-10

Peter och Charlotte till VM-medelfinal Idag bjöd VM-veckan på medeldistanskval och glädjande nog har OK Hällen efter dagens insatser två personer i medeldistansfinalen på lördag! Peter Öberg gjorde ett mycket stabilt och bra lopp och blev trea i sitt heat, som enligt många var det tuffaste heatet. Anders Norberg vann heatet före Thierry. Peter kommenterade efter loppet att han inte riktigt kom i in i den offensiva orienteringen i loppets början och att han bland annat fick ta några stopp på långsträckan till den fjärde kontrollen, men att genomförandet i stort var kontrollerat och stabilt. Läs mer om Peters tankar och se hans vägval på hans blogg till höger. Charlotte Bouchet tog sig också vidare till final genom att bli 12:a i sitt heat. Christian Teich missade tyvärr finalen och kommenterade att han inte fick något riktigt flyt under loppet.

Läs mer...


VM-brons till Frederic Tranchand

- och Linnea 7:a på sprinten

2010-08-08

VM-brons till Frederic Tranchand</h1><h2>- och Linnea 7:a på sprinten</h2> Den första tävlingsdagen under årets VM-tävlingar i Trondheim bjöd på OK Hällen-framgångar på en gång! Hällaren Frederic Tranchand som i VM springer för det Franska landslaget skrällde och tog hem en imponerande VM-bronsmedalj! Linnea Gustafsson inledde med bästa tid i sitt kvalheat och förvaltade sedan detta otroligt bra och sprang in på en 7:e plats i finalen. Grattis till er båda!! Läs mer i artikeln...

Läs mer...


Idag rivstartar VM!

2010-08-08

Idag rivstartar VM! Idag söndag rivstartar VM här i Trondheim. Första dagen avgörs nämligen både sprintkvalet på förmiddagen, med första start kl. 09.00, och sedan finalen från kl. 13.40 samma dag. På startlinjen finns flera Hällenlöpare imorgon! Linnea Gustafsson går ut kl 9.18, Christian Teich kl. 10.22 och Frederic Tranchand 10.29, Kvalet avgörs i ett område som heter Sverresborg strax utanför citykärnan här i Trondheim. Finalen avgörs sedan mitt i centrala Trondheim. Följ Hällenlöparna och tävlingarna i övrigt Online via arrangörernas mycket omfattande LIVE-webb. Vi ska också göra vårt bästa härifrån att rapportera på Hällensidan. Vi önskar Hällenlöparna all lycka under VM-veckan!

Till VM-hemsidan


Resultat 3-dagars etapp 3

2010-08-02

Nu har den tredje och sista etappen av årets OK Hällens 3-dagars avgjorts. Vi tackar alla som deltagit och hälsar er varmt välkomna åter vid kommande OK Hällen-arrangemang, t.ex. DM-medel och DM-stafett 18-19 september i höst samt Stigtomtakavlen och 3-dagars nästa år. Resultat, sträcktider och Winsplits för 3-dagars hittas på 3-dagarssidan.

Direktlänk till resultatsidan


Dags för OK Hällens 3-dagars

2010-08-01

Imorgon måndag drar årets 3-dagars igång! Via länken nedan finner du all information om OK Hällens 3-dagars 2010! Varmt välkomna!

Länk till 3-dagarssidan


Johanna S tvåa bakom Simone

- och Peter gjorde ett fantomlopp under första etappen

2010-07-26

Johanna S tvåa bakom Simone</h1><h2>- och Peter gjorde ett fantomlopp under första etappen</h2> O-Ringen här i Örebro har inletts på ett minst sagt strålande sätt av Hällens elitlöpare. Igår visade Peter att VM-träningen har gjort susen och att han verkligen blir att räkna med under VM i Trondheim om två veckor. Han smällde till med ett riktigt imponerande långdistanslopp och övriga världseliten inkl. Hubmann fick stå vid sidan om och titta upp på Peter som fick kliva högst upp på prispallen i herrarnas Superelitklass. Idag följdes Peters superinledning upp av en lika imponerande insats av Johanna Svensson, som på den tekniskt mycket krävande medeldistansen under den andra etappen, blev tvåa och endast fick se sig besegrad av damernas supergigant Simone Niggli. Grattis Johanna!

Läs mer...


Student-VM-brons till Frederic

- Frederic vann förstasträckan överlägset!

2010-07-23

För knappt 2 veckor sedan tog OK Hällens unga utländska stjärnskott på damsidan, Tereza, junior-VM silver i stafett. Idag var det dags för vårt unga utländska stjärnskott på herrsidan att ta VM-medalj. Frederic Tranchand tog nämligen brons med sitt Franska lag på staffeten under student-VM som avgjorts under veckan i Sverige, Borlänge. Sverige vann stafetten. Frederic sprang förstasträckan för Frankrike och gjorde en riktig kanonsträcka, då han mer eller mindre utklassade de övriga på sträckan och var närmare en och en halv minut före tvåan på startsträckan, Sveriges lag. Grattis Frederic!

Läs mer...


Junior-VM-silver till Tereza!

2010-07-11

OK Hällens mycket lovande junior Tereza Novotna, som tidigare i veckan tog en imponernade 4:e-plats på sprintdistansen, avslutade Junior-VM i Danmark på ett ännu mer imponerande sätt. Hon sprang sistasträckan för sitt Tjeckiska lag och var snabbast av alla på sistasträckan och förde in sitt lag till ett VM-silver! Stort grattis Tereza!

Läs mer...


Många Hällare till VM i Norge

2010-07-07

Många Hällare till VM i Norge I dagarna har den svenska truppen till VM i Trondheim, som drar igång om en månad, presenterats och mycket glädjande nog har både Peter Öberg och Linnea Gustafsson tagits ut i den Svenska truppen. Det är ännu inte officiellt vilka distanser Peter och Linnea ska springa. Även OK Hällens senaste stjärnskott från Frankrike, Frederic Tranchand, har tagits ut i det Franska landslaget att springa sprintdistansen på VM. Vår tyske landslagsöpare Christian Teich borde även han ha goda chanser att få springa VM då han bland annat nyligen blev Tysk mästare på medeldistans, där han vann med 3 minuter före tvåan! Huruvida våra övriga utländska löpare kommer till VM eller ej är ännu inte känt.

I övrigt fortsätter vår Tjeckiska juniorstjärna Tereza att övertyga under junior-VM då hon igår blev 15:e i långdistansfinalen.

Läs mer...


Tereza 4:a på junior-VM!

2010-07-05

Tereza 4:a på junior-VM! Idag startade junior-VM i Danmark med sprintdistansen och vilken start OK Hällens deltagare Tereza Novotna fick! Tereza lyckades med den mycket imponerande bedriften att ta en 4:e-plats i den tuffa D20-klassen! Observera att Tereza bara är 18 år så hon tävlar där mot tjejer som är både ett och två år äldre än sig själv också. Tereza var 6 sekunder från bronsmedaljen och ytterligare 3 sekunder från silvret. Guldet togs av hemmaplanslöparen Ida Bobach som var en av favoriterna. Bästa svenska löpare blev Tove Alexandersson på en sjätte plats.

Läs mer...


Hällarna på väg mot VM-formen

2010-07-04

Hällarna på väg mot VM-formen I helgen har Peter, Linnea, Johanna S, Jonas E och Robbin varit norr om Trondheim och sprungit observationstävlingar inför VM som avgörs i Trondheim 8-15 augusti. I fredags kväll var det sprint och där där imponerade Linnea allra mest. Linnea verkar vara tillbaks på allvar trots att hon bara har kunnat löpträna någon vecka nu efter sin skada. Linnea smällde till med en fantastiskt fin 3:e-plats, bara 24 sekunder efter segrande Helena Jansson och 4 sekunder efter tvåan Emma Claesson. Läs mer i artikeln...

Läs mer...


Klubbfirandet vid Friluftsgården

2010-06-27

Klubbfirandet vid Friluftsgården I torsdags kväll uppmärksammades Hällenlöparna för de strålande insatser som bjudits på under den gångna våren. Topp 10 på 10Mila 2010 gick ju i uppfyllelse både på dam- och herrsidan genom makalöst bra prestationer av Hällenlöparna. Alla som sprang 10Mila fick varsin ros. Peter och Linnea uppmärksammades också lite extra eftersom de båda återigen imponerat stort och tagit SM-medaljer under våren. Guld till Linnea på natt-SM, silver till Peter på natt-SM och brons till Linnea på sprint-SM. I övrigt bjöds det på både strålande sol och rulltårta under firandet.

Läs mer...


Johanna - 2:a i Elitserien

2010-06-12

Johanna - 2:a i Elitserien Elitserietävlingarna i Luleå inleddes under fredagskvällen med medeldistans. Lördagens långdistans var sedan en jaktstart baserat på fredagens tider. Johanna Svensson gick ut som 9:e dam lite mer än 5 minuter efter täten. Johanna gjorde ett imponerande lopp med bästa löptid och sprang i mål som fyra. Efter målgång visade det sig att Annika Billstam och Emma Claesson som kom in först respektive trea i mål hade stämplat fel vid en kontroll och blev diskade. Johanna klättrade nu ännu högre upp i resultatlistan och blev alltså till slut 2:a i dagens elitserietävling! GRATTIS!

Läs mer...


Peter 2:a i medeldistanskvalet

- och Linnea får mingla med kungligheter!

2010-06-01

Peter fortsatte med ytterligare mycket imponerande lopp vid dagens medeldistanskval vid EM i Bulgarien. Peter genomförde säker orientering hela vägen och sänkte tempot en aning efter halva loppet. Imorgon blir det riktigt skarpt läge för Peter för första gången under EM, då avgörs EM-stafetten, där Peter tagits ut i Sveriges förstalag tillsammans med David Andersson och Emil Wingstedt. Det blir spännande att följa tävlingen online imorgon! På hemmaplan har Linnea fått besked om att hon är en av tre utvalda läns-kändisar som får hänga med landshövdingen och mingla med kronprinsessan Victoria och Daniel Westling när de festar på Ostindienfararen Götheborg några dagar före bröllopet. Läs mer i artikeln...

Läs mer...


Peter snabbast i EM-långdistanskvalet

2010-05-31

Peter Öberg var snabbast av alla i sitt heat i Bulgarien idag när långdistanskvalet avgjordes. Solen gassade ordentligt, men Peter höll ihop orienteringen bra och var dryga halvminuten snabbaren än tvåan i heatet Mattias Müller från Schweiz och 2 minuter snabbaren än Emil Wingstedt som var 4:a i Peters heat. De andra två heaten i herrklassen vanns av Valentin Novikov och Thierry Gueorgiou. OK Hällens fransman Frederic Tranchand inledde fint på EM igår genom att bli 23:a i sprint-finalen! Bra jobbat Frederic! Idag blev Frederic dessutom 6:a i det heat som Peter vann och är därmet också i långdistansfinal! Se filmintervju med Peter genom att klicka på "läs mer..."

Läs mer...


Hällenlöparna redo för EM

2010-05-30

Hällenlöparna redo för EM Hällenlöparna som springer EM har anlänt nere i Bulgarien och idag är det dags för första tävlingsdagen, nämligen sprintdistansen. De Hällare som springer EM är Peter Öberg, Charlotte Bouchet och Frederic Tranchand. Tyvärr har ju Linnea fått avstå EM på grund av en skada i ett muskelfäste i höften. Tråkigt, men Linnea kommer att vara mer taggad än någonsin när hon är på banan igen, läs mer om detta i hennes blogg till höger. Peter har också bloggat, direkt från Bulgarien om uppstarten av lägret, i sin blogg här till höger. Klicka på läs mer här för att få lite mer information kring EM.

Läs mer...


Linnea videoporträtterad

2010-05-26

Orienteringsförbundet har nyligen lagt ut ett omfattande och mycket sevärt videoreportage med Linnea Gustafsson. Se reportaget direkt här på Hällens hemsida genom att klicka på läs mer...

Läs mer...


Linnea Elitseriesegrarinna

Bilder från hela klubbresehelgen

2010-05-18


Helgen som gick innehöll många framgångar för Hällarna i de Värmländska skogarna! Först SM-brons till Linnea och Peter som SM-4:a i torsdags och sedan tog Linnea en mycket stark seger i Elitserietävlingen i Arvika på söndagen i en konkurrens fullt likvärdig med ett SM. Imponerande! Peter tog där också ytterligare en 4:e-plats i den knallhårda medeldistanstävlingen. Peter var bara 15 ynka sekunder efter segrande Emil Wingstedt. Johanna Ö och Johanna S gjorde också finfina insatser både på lördagen och söndagen i Arvika. Många andra imponerade också, t.ex. Simon Larsson i H12 som kom 4:a i lördags. Både Peter och Linnea är nu uttagna till att springa EM i Bulgarien som börjar om c:a 2 veckor!

Läs mer...


Sprint-SM-medalj till Linnea

2010-05-14

Sprint-SM-medalj till Linnea OK Hällen fortsätter att skörda SM-medaljer! På Sprint-SM som avgjordes på Kristi himmelsfärdsdagen lyckades Linnea sprinta till sig ett SM-brons! Peter Öberg blev 4:a i H 21 klassen och Kajsa Hammarström blev 11:a i D18. Läs mer i artikeln...

Läs mer...


Hällenlöparnas egna 10Mila-berättelser

2010-05-10

Hällenlöparnas egna 10Mila-berättelser Några av löparna i Hällens förstalag, som båda nådde det otroligt ambitiösa målet att bli topp 10 på 10Mila 2010 i Finspång, har glädjande valt att dela med sig av sina tankar kring deras insatser under det magiska 10Mila-dygnet. Titta gärna också på Mikael Sandströms fina bildspel kring tjejernas insatser på 10Mila:

Länk till Mikael Sandströms bildspel

(när bildspelssidan öppnas måste du ladda ner ett litet visningsprogram som ploppar upp när du går in på sidan)

Läs mer...


Bilder från den magiska 10Mila-helgen

2010-05-02


Verklighetens Åshöjdens BK - OK Hällen - har gjort det som få trodde var möjligt. Topp 10 för både damerna och herrarna på 10Mila! Att OK Hällen är har duktiga orienterare är det nog ingen som tvivlar på, och med SM-stafettmedaljerna både på herr och damsidan i höstas visade klubben OL-Sverige att vi definitivt är med och slåss i Sverigetoppen med 3 man/kvinnor i laget. Men att med 5 respektive 10 kvinnor/män i laget kunna bli Topp 10 på 10Mila mot alla världens klubblag är verkligen som att Stigtomta IF skulle gå till slutspelet i Champions league i fotboll! Det är huuuuur stort som helst och med tanke på kommentarsflödet på hemsidan idag märks det att detta verkligen har berört och imponerat! En historisk och heroisk insats! Läs lite ytterligare reflektioner i artikeln...

Läs mer...


Topp 10 2010- definitivt!

- damerna blev 5:a och herrarna 10:a!

2010-05-01

Topp 10 2010- definitivt!</h1><h2>- damerna blev 5:a och herrarna 10:a!</h2> Historisk insats av Hällens damer och herrar!

Läs mer...


10Mila 2010 - Alla ska med!

2010-04-27

10Mila 2010 - Alla ska med! Under ett års tid har OK Hällens seniortrupp haft ett gemensamt mål, 10Mila i Finspång 1-2 maj 2010! Satsningen har gått under namnet "Topp 10 2010". Nu är det bara dagar kvar. Hällengänget är laddat till tusen och för varje Hällare som står vid sidan om målfållan och hejar kommer löparna att springa ytterligare en gnutta spänstigare och snabbare! OK Hällens hejaklack bör ha alla möjligheter att ha visionen att anta satsningen topp 1 2010 i "hejaklackstävlingen". Ju fler vi blir ju roligare blir det! 10Mila kommer sällan att vara så nära som det är i år och kommer sällan att passa våra orienterare bättre än i år! Dessutom har OK Hällen i år storsatsat på TC med ett stort upplyst och uppvärmt partytält där vi bland annat kommer att ha egna kockar i form av Mats Hellstadius och Magnus Söderberg som serverar mumsig mat under hela 10Mila-helgen till såväl löpare som supporters! Med andra ord finns det i princip inga ursäkter till att inte inbefinnna sig på 10Mila i Finspång i helgen för att heja fram våra duktiga ungdomar, damseniorer och herrseniorer till framgångsrika lopp under 10Mila-dygnet! Läs mer i artikeln...

Läs mer...


Dags för Stigtomtakavlen 2010

2010-04-24

Dags för Stigtomtakavlen 2010 Ikväll är det dags! Årets Stigtomtakavle är bara timmar bort nu! Som vanligt startar H17 redan ikväll medan övriga klasser kör igång på söndag morgon. Många mycket starka lag är anmälda och det bådar för en mycket intressant uppgörelse. Det är hela 60% fler anmälda lag i både H21 och D21 jämfört med förra året och det bäddar för att det kan bli en riktigt rafflande uppgörelse i skogen under helgen! Förutom en ordentlig orienteringsutmaning och sedvanlig hög nivå på markservicen fortsätter vi i år med förra årets succéartade inslag i form av att sända LIVE-video direkt från både skogen och TC, både för åskådarna på TC vida storbildsskärmar och hemma framför datorn. Vi sänder LIVE-video både på natten och dagen. I år hoppas vi också att den teknik vi utveklat under det gångna året ska medföra att vi får in stämplingarna från TV-kontrollerna i realtid från skogen till TC och nätet.

Klicka här för att komma till Stigtomtakavlesidan...


SM-GULD och SILVER till Hällen

2010-04-24

SM-GULD och SILVER till Hällen För bara 6 månader sedan skrev jag följande artikel: "HÄLLEN-SM-GULD-DUBBEL igen" OK Hällen hade efter det magnifika året 2009 återigen tagit en SM-DUBBEL på seniorsidan i form av Johanna Svensson och Peter Öberg på Natt SM 2009. Ikväll var det återigen dax för våra fantastiska elitlöpare, den här gången Linnea Gustafsson och Peter Öberg, att skämma bort oss med SM-medaljer ännu en gång! Linnea Gustafsson, som nog inte har uppfattats som en natträv tidigare varken av sig själv eller andra, drämde till med ett grymt imponerande lopp i Borensberg ikväll och tog på ett oerhört övertygande sätt hem NATT-SM-GULDET ikväll! Segermarginalen skrevs till närmare 3 minuter för Linnea! I herrklassen gjorde Peter ett till synes prickfritt lopp och såg stabil ut i orienteringen hela vägen på GPS-bevakningen. Det ledde hela vägen till ytterligare en SM-medalj för Peter, ett silver denna gång. Guldet knep den för kvällen riktigt starke Ukrainaren Oleksandr Kratov, OK Orion. Fler Hällare imponerade också, läs mer i artikeln...

Läs mer...


Hällen riktigt på hugget i Kolmårdskavlen

- Damlaget tog silver och herrarna brons!

2010-04-18

Hällen riktigt på hugget i Kolmårdskavlen</h1><h2>- Damlaget tog silver och herrarna brons! Det blev ett strålande genrep för OK Hällen inför 10Mila som avgörs om två veckor. Snöproblematiken under våren medförde att Kolmårdskavlen i år hade en riktigt mangrann uppslutning. I herrklassen var det 122 anmälda lag och i damklassen även där närmare 100 lag, så motståndet var det inget fel på idag. Trots den tuffa konkurrensen lyckades både Hällens damer och herrar plocka med sig pallplaceringar hem. Allra bäst var damerna där Johanna Svensson, Johanna Öberg och Linnea Gustafsson alla genomförde strålande insatser och knep silvermedaljen strax exter guldlaget Domnarvet. I herrarnas förstalag sprang Oskar Carlborg, Robin Kantarp, Frederic Tranchand, Per Öberg och Peter Öberg och de knep alltså en kanonfin bronspeng idag, 40 sekunder efter segrande OK Linné. Tjejerna har nu packat och klart inför 10Mila, läs och se mer bilder i artikeln...

Läs mer...


Två Hällentjejer topp 10 på årets tuffaste SM-distans

2010-04-11

Två Hällentjejer topp 10 på årets tuffaste SM-distans Det var många Hällenlöpare som var med och satte färg på dagens Ultralång-SM som avgjordes 15 km norr om Ronneby. Vid den första radiokontrollen rapporterades såväl Johanna Öberg, Johanna Svensson och Robbin Kantarp bland de absolut främsta. Väl i mål var det bara Johannorna som orkade hålla en topp 10 placering hela vägen in.

Läs mer...


Elitserieframgången fortsatte på annandán

2010-04-06

Elitserieframgången fortsatte på annandán Under Påskens annandag fortsatte Hällenlöparna att bjuda på mycket imponerande insatser nere i Blekinge. I D21 Elit gjorde Linnea Gustafsson en strålande insats på dagens medeldistans och blev precis utanför pallen med en fjärdeplats, 1.41 efter dubbelsegrarinnan Maria Magnusson från Sävedalen. I H21 Elit fick Peter Öberg återigen klättra upp på prispallen efter ytterligare ett mycket starkt lopp. En tredjedel in i loppet ledde Peter loppet, men några mindre misstag kostade honom segern idag, som kneps 1.19 före Peter (som blev 3:a) av världsettan Daniel Hubmann. Placeringen bättre än Peter (2) tog bror Per Öberg, dock inte i H21 Elit 1, utan i klassen under, H21 Elit 2. En mycket imponerande insats det också hur som helst och som premierar Per med en plats i Elit 1 vid nästa deltävling av elitserien.

Läs mer...


Otrolig Hällensuccé redan från start

- av årets Elitserie och juniorcup

2010-04-04

Otrolig Hällensuccé redan från start</h1><h2>- av årets Elitserie och juniorcup</h2> Det blev en riktig succédebut för Tereza Novotna i Hällendressen. Tereza blev 2:a i D18 Elit vid årets första Silva juniorcup. I samma klass visade dessutom också Kajsa Hammarström framfötterna ordentligt idag genom att bli 5:a. Mycket starkt av Hällens lovande D18-tjejer! I H21 Elit blev det en rafflande uppgörelse på dagens 19 km långa masstart som utgjorde starten av årets Elitserie. Vid sista radiokontrollen var det fortfarande 30 män inom 1 minut. Peter Öberg, som legat först spåret större delen av det första varvet, var lite tröttare på det andra, men letatade sedan reda på sina superkrafter när det närmade sig avgörandet på slutet. Med stor exakthet i orienteringen och en överväxel i löpningen avgjorde Peter tävlingen och stod därmed överst på pallen i Elitserien för nionde gången, vilket också innebär att Peter nu är den man som vunnit flest antal Elitserietävlingar genom tiderna! Stort grattis i dubbel bemärkelse Peter!

Läs mer...


Tävlingsanmälan ändrad

2010-03-02

I år kommer det inte att fungera att anmäla sig med "KlubbenOnline" till orienteringstävlingar som det gjort tidigare. Den nya tjänsten som kommer att användas är "Eventor" och "IdrottOnline klubb". För att du skall kunna anmäla dig till årets tävlingar måste du skicka ett mail till Kerstin Ohlson som hanterar hällens medlemsregister i IdrottOnline. Det är viktigt att du gör detta omgående. Läs vidare instruktioner i artikeln!

Läs mer...


Landslagsman förstärker OK Hällen

2010-01-30

Landslagsman förstärker OK Hällen Säsongen närmar sig med stormsteg och OK Hällens fantastiska framgångar och verksamhet har gjort att fler löpare söker sig till vår klubb. Nu i veckan blev det officiellt att Frankrikes landslagsman Frederic Tranchand väljer att fortsatta sin karriär i OK Hällens färger. Därefter har ytterligare en övergång blivit klar och det är Nils Wistrand, bror till tidigare kände Hällenlöparen Björn Wistrand, som också väljer att tävla för OK Hällen från och med nu. Varmt välkomna till OK Hällen båda två!

Läs mer...


Juniorvärldslöpare väljer OK Hällen

2010-01-13

Juniorvärldslöpare väljer OK Hällen OK Hällens makalösa framgångar under 2009 har inte bara inneburit enorm glädje i klubben och en massa ny energi till löparna. Det har också inneburit att klubben har uppmärksammats en hel del både nationellt och internationellt. Detta kan vara en av anledningarna till att Tjeckiens mest lovande damjunior har sökt sig till klubben. Hon heter Tereza Novotna och tog medalj på Junior-VM i år. Hon är 18 år ung och blir ett starkt tillskott till OK Hällens damlag.

Läs mer...


Rogainingen 2009

- tänjer på de fysiska och mentala gränserna

2009-12-06

Rogainingen 2009<h2>- tänjer på de fysiska och mentala gränserna</h2> I helgen som varit har ett 40-tal orienterare varit med på årets upplaga av Rogaining. Två timmars nattorientering på lördagskvällen och fyra timmars dagorientering med start tidigt på söndagsmorgonen får nog många att undra vad vi orienterare håller på med (och visst undrar vi själva ibland också) men alla som varit med under denna helg kan nog hålla med om att den fina naturen, gemenskapen och utmaningen får en att känna att detta var en hellyckad helg!

Läs mer...


Succé på idrottsgalan

2009-11-28

Succé på idrottsgalan Hällen fick 4 av 5 utmärkelser på idrottsgalan i Nyköping.

Läs mer...


Damlaget fyra på Smålands

2009-10-27

Den helt makalösa säsongen från OK Hällens sida fick även en finfin avslutning då damlaget i form av Johanna Svensson, Kajsa Hammarström, Johanna Öberg och Linnea Gustafsson knep en kanonfin fjärdeplats på Smålandskavlen. Mig veterligen den bästa placeringen, åtminstonne i modern tid, på Smålandskavlen för Hällens del! Även herrlaget gjorde en riktigt gedigen insats, slutplacering 11 efter lopp av i tur och ordning: Peter Öberg, Robin Kantarp, Per Öberg, Oskar Carlborg och Jonas Engström. Insatserna bådar gott inför vinterträningshalvåret och satsningen "Topp 10 2010"! Läs mer via länken.

Sörmlands Nyheter (sn.se)


HÄLLEN-SM-GULD-DUBBEL igen

Svensson och Öberg vann NATT-SM-GULD!

2009-10-24

HÄLLEN-SM-GULD-DUBBEL igen<h2>Svensson och Öberg vann NATT-SM-GULD!</h2> Ett helt makalöst, osannolikt, underbart, fantastiskt framgångs- och medaljregns-scenario för OK Hällen har utspelat sig under året och det är verkligen så man måste nypa sig ordentligt i armen nu. Idag var det nämligen dags igen! SM-GULD till Johanna Svensson i damernas huvudklass på NATT-SM och SM-GULD till Peter Öberg i herrarnas huvudklass! Helt otroligt! Total Hällendominans i seniorklasserna! Totalt hela 5 SM-GULD i år, lägg därtill ett SM-silver och ett SM-brons! Detta också med så många olika individer inblandade i medaljskörden!

Läs mer...


Linnea 2009-års Silvastipendiat

2009-10-21

Linnea 2009-års Silvastipendiat Att Linnea har haft ett helt makalöst fantastiskt orienteringsår har nog inte undgått någon. Framgångar i form av medaljer på både VM, NOM, World Games, SM och Elitserien har inneburit att Linnea slagit igenom med buller och bång som världsstjärna i damernas orienteringselit i år. Nu uppmärksammas och belönas dessa framgångar ytterligare genom att Linnea har utsetts till årets mottagare av Silvastipendiet, ett stipendium på 25 000 kronor! Säkerligen ett välkommet tillskott i student- och OL-satsningskassan. Stort grattis Linnea!

Läs mer...


Reflektioner kring 25manna

2009-10-11

Reflektioner kring 25manna Sune L delar med sig av sina tankar och reflektioner efter årets 25manna, som resulterade i en 21:a-plats för förstalaget, en av de allra bästa 25manna-placeringarna någonsin för OK Hällen!

Läs mer...


2009-09-29

Läs mer...


Peter världstrea 2009

- och Linnea 7:a i världen

2009-09-28

Daniel Hubmann, Thierry Gueorgiou och Peter Öberg. Där har ni 2009-års topptrio i orienteringens världselit på herrsidan. I helgen avgjordes nämligen de sista två deltävlingarna i årets världscup nere i Schweiz och efter dessa tävlingar stod det klart att Peter lyckades behålla sin fantastiskt fina tredjeplats i den totala världcupen 2009. Peter rapporterar att han är jätteglad för 3:e-platsen i totalta världscupen (Peters tidigare bästaplacering i världscuptotalen var en 7:e-plats). Samtidigt lyckades Linnea behålla sin 7:e-plats i världscuptotalen 2009. Stort grattis till OK Hällens världsstjärnor!

Läs mer...


Medaljregnet - Silver till Peter

2009-09-21

Medaljregnet - Silver till Peter Medaljyran för OK Hällen under årets SM-tävlingar bara fortsätter. OK Hällen är just nu verkligen bortskämda med helt enastående SM-prestationer av våra elitlöpare! Den gångna helgen kompletterade Peter Öberg årets framgångssaga med ett SM-silver på långdistans-SM, knappt en minut bakom segrande Emil Wingstedt på den nästan 14 km långa finalbanan. Det bådar gott inför världscupfinalen som avgörs i Schweiz nästa helg! Peter ligger imponerande 3:a i världscupen inför finalhelgen och chansen till totalseger i världscupen finns fortfarande kvar, men det är givetvis knallhårt som vanligt in världstoppen. Inte bara Peter imponerande under den gånga helgen, även tjejerna imponerade återigen genom Linnea Gustafsson på fjärde plats och Johanna Svensson på en åttonde plats i SM-finalen! Läs mer och se bilder i artikeln...

Läs mer...


TRIPPLA SM-GULD TILL HÄLLEN

- Dessutom ett SM-brons!

2009-09-12

TRIPPLA SM-GULD TILL HÄLLEN</h1><h2>- Dessutom ett SM-brons!</h2> Artikeln UPPDATERAD söndag 13/9 kl. 22.00 - nu även med VIDEO-inslag!
Igår skrev jag om TOTAL GULD-yra i Hällenlägret på SM-medeldistans 2009 i Oskarshamn. Först Linnea Gustafsson, sen Peter Öberg. GULD och GULD! Hur jag nu ska beskriva dena helg vet jag faktiskt inte. Det finns inte längre ord på hur stort denna helg är för OK Hällen och lilla Stigtomta. Idag blev det alltså ytterligare ett SM-GULD till Hällen genom det suveräna damseniorlaget i form av Johanna Svensson, Johanna Öberg och Linnea Gustafsson! Klubbens första SM-stafettmedalj någonsin, och därefter dröjde det inte många minuter innan klubbens andra stafett-SM-medalj någonsin var bärjad av Robin Kantarp, Per Öberg och Peter Öberg! Helt otroligt, helt osannolikt, historiskt och hur kul som helst! Igår utsåg ju Hällenklacken den 12 september till Stigtomtas nationaldag, men nu blir det nogn snarare två nationaldagar per år för Stigtomta, 12:e och 13:e september :) Texten i artikeln är nu uppdaterad också...

Läs mer...


Superkval av Hällarna

2009-09-11

Hällens många representanter vid SM-kvalet på medeldistans gjorde finfina insatser nere i Oskarshamn och det blir mycket spännande att följa finalen imorgon lördag! Imponerade allra mest gjorde Peter Öberg och Johanna Svensson som båda VANN sina heat, och med betryggande marginaler dessutom! Otroligt starkt! Kajsa hammarström och Linnea Gustafsson imponerade också mycket stort genom att knipa kanonfina andraplatser i sina kvalheat i D18 respektive D21. Hela ÅTTA Hällenlöpare lyckades bemästra den tekniskt utmanande terrängen fint och ta sig till SM-finalen, övriga Hällare som klarade kvalgränsen var Robin Kantarp, Per Öberg, Tim Bjärengren och Ida Hedman. Johanna Öberg hade maximal oflyt med kvalgränsen, då endast var 2 ynka sekunder ifrån en finalplats! Vi önskar alla finallöpare ett stort lycka till imorgon!

Läs mer på sn.se


Framgångsrikt Hällen på DM

2009-09-06

Vilken härlig dag det var idag ute på DM-stafetten vid Ryssbergsbacken! Hällens färger syntes överallt; på flaggorna som vajade, på supportrarna som hejade i solskenet, på löparna i skogen och på prispallen. Bilderna beskriver mer är tusen ord! Läs mer i artikeln...

Läs mer...


Linnea 5:a på VM i långdistans

2009-08-23

Linneas vecka här i Ungern fortsatte idag i dur! En riktigt stark 5:e-plats blev det på långdistansen. När hon gick i mål tog hon ledningen med runt 3 minuter och då var vara ett tiotal löpare kvar i skogen, dock fick Linnea se sig slagen av Simone som blev världsmästare, Marianne som knep silvret, Kaupi som tog bronset och Dana som blev 4:a. Vilket VM det blev för Linnea! Ett silver och en 5:e-plats på två VM-starter, inte illa! Peter blev 13:e idag. Läs mer i artikeln om Peters långdistanslopp.

Läs mer...


VM-sprint-SILVER till Linnea!

2009-08-20

Vilken uppståndelse, vilken fest, VM-medaljyra utan dess like! Silver till OK Hällens Linnea Gustafsson, 23 år, på VM-sprinten här i Ungern! Och Guld till Helena Jansson! Helt otroligt! Simone tog bronset. Linnea var givetvis otroligt lycklig över detta och förstod nog inte riktigt vad hon "ställt till med" efter all uppståndelse kring dubbelsegern för Sverige. Under kvalet på förmiddagen hittade inte Linnea det riktiga flytet, några 10-sekundersbommar här och var, svårt att få orientering och löpning att gå hand i hand. Men i finalen stämde i princip allt. Läs mer i artikeln...

Läs mer...


Peter 15:e på VM-medeldistans

Teich 21:a - Tyslands bästa medel-VM-resultat någonsin

2009-08-19

Peter 15:e på VM-medeldistans</h1><h3>Teich 21:a - Tyslands bästa medel-VM-resultat någonsin</h3> Thierry Gueorgiou har gjort det igen, han slutar aldrig att imponera när det gäller att få till de perfekta orienteringsloppen när det står VM-medeldistans på schemat. Åter igen världsmästare på medeldistans, denne otrolige fransman, för sjätte gången. Vad det gäller Hällarnas insatser så gjorde både Peter och Christian bra lopp. Peter var nöjd med sin orientering men hade hoppats på en bättre placering. Läs mer om detaljerna kring loppet och se mer bilder i artikeln.

Läs mer...


Linnea och Peter till VM-final

2009-08-17

Idag avgjordes långdistanskvalet på VM i Ungern. Det rapporterads om ett tufft kval i den omkring 30-gradiga värmen. Alla svenskar gjorde dock fina och stabila insatser och våra Hällenrepresentanter gjorde jättebra ifrån sig. Linnea blev 6:a i sitt kvalheat på tiden 52.58, 4.41 efter heatsegraren Marianne Anderssen på den c:a 6,7 km långa banan. Efter en halvtimmes löpning låg Linnea över 5 minuter efter ledaren, och plockade alltså därefter in tid på Marianne, så gissningsvis har Linnea gått på någon bom under banans första hälft, detta får vi säkerligen läsa mer om i hennes VM-blogg senare! Peter Öberg inledde säkert men hade sedan lite problem med några grönområdeskontroller som han var precis i närheten av, men inte fick syn på. Han gjorde trots detta dock en övertygande insats och var 4:a i sitt heat på tiden 61.46, 3.45 efter Thierry på en bana som mätte omkring 10,5 km. Mer om detta kan givetvis också läsas i Peters VM-blogg senare. Länkar till Webb-TV-inslag m.m. i artikeln

Läs mer...


Orienterings-VM är igång

Peter och Christian Teich till Medeldistansfinal!

2009-08-16

VM är ingång och Hällarna har inlett stabilt! Båda Hällarna som stod på startlinjen idag tog sig till final. Peter och Christian sprang båda i kvalheat A och vid första radion låg Christian och Peter 10:a respektive 11:a en dryg minut efter ledaren. Peter meddelar från Ungern att han gick på en minutbom i inledningen av banan på en slutningskontroll. Peter avancerade därefter upp genom fältet och slutade 7:a i kvalheatet, exakt en minut efter kvalheatsegraren Pavlo Ushkvarok, Ukraina. Christian slutade på 13:e plats, 2,5 minuter efter Pavlo, och eftersom de 15 bästa från varje kvalheat går vidare till final så klarade sig alltså även Christian till final. Imorgon avgörs långdistanskvalet och då är både Peter och Linnea igång och springer igen!

Läs mer...


3 Hällare Topp-10 på Ultralång

Kajsa Hammarström imponerande 8:a i D20

2009-08-02

Kajsa Hammarström imponerade verkligen på dagens Ultralång-SM och blev (som 17-åring) 8:a i den tuffa D20-klassen! Eftersom det inte finns någon D18-klass på Ultralång-SM får även 17- och 18-åringarna springa i D20, vilket gör att HD20-klasserna blir stora. "Det var roligt men ganska tungsprunget, men jag bommade inte så mycket och det var bara att köra på på vägarna" - kommenterar Kajsa sin kanoninsats efter loppet. Kajsa var bara 5 minuter efter vinnaren Beata Falk (Hagaby) efter dryga 2 timmars orientering, efter sig i resultatlistan har Kajsa tunga namn som t.ex. Anna Forsberg och Kristin Löfgren. Det var tufft ute i skogarna idag, herrseniorsegraren uppgav efter loppet att det var den jobbigaste banan han någonsin sprungit. I damseniorklassen visade OK Hällens båda Johannor, Svensson och Gunnarsson återigen finfin sensommarform och blev 7:a respektive 8:a i D21, c:a 10 minuter efter segraren Emma Andersson (Sävedalen). I herrseniorklassen blev Jonas 19:e och Robbin 21:a.

Läs mer...


 

Nyhetsarkiv

18/5 Topp 35 för Hällen på 10-mila!
19/4 Stigtomtakavlen avgjord - grattis Södertälje och Lidingö
19/4

IFK Göteborg i ledningen inför dagsträckorna

...och imorgon drar också resten av Stigtomtakavlens klasser igång!

18/4 Peter och Gustaf imponerade på Natt-SM
16/4 Stigtomtakavlen igång!

Så här följer du dramatiken på plats och via webben!

6/4 Ungdomsträningen våren 2015 igång
10/3 Rekordnyhet- barnen slog dom vuxna!
28/2 Årets Lag
3/2 Viktig Medlemsinfo
25/1 Vinterlägret 2015
5/1 God fortsättning 2015
7/12 Rogaining 2014- Nynäs slott, 9:e gången i ordningen!
21/11 Hjärtstartare nu i Friluftsgården
6/11 Bilder från träningsträffen
20/10 Rapport från Hälg utan Älg
18/8 Sportlägret 2014
3/8 U10mila med fina prestationer av Hällen ungdomar
20/7 O-Ringen igång och Hällen visar framfötterna direkt!

Simon etapp-2:a! Etappseger för nytillskott!

14/6 Hällentjejerna Venla-12:a - historiskt!
4/6 Fina Hällenframgångar på SM!
18/4 Grattis Järla och Lidingö och tack för i år!

Se Sörmlands Nyheters TV-inslag från Stigtomtakavlen

18/4 En rafflande start på årets Stigtomtakavle

- Jaktstartlista H17 publicerad

7/4 Nominerade till årets idrottsprestation!

- Nu har DU chansen att rösta!

25/2 Härliga dagar i Alicante
27/1 Viktigt - gäller ALLA medlemmar


Utskriftsversion av den här sidan
Vädret StigtomtaBloggar

Peter Öberg - 2014-09-24:
"Peter Öberg version 2.0" (0)-->