Ny hemsida på gång!
Ny hemsida på gång!
Ny hemsida på gång!
STARTSIDANFÖRENINGENARRANGEMANGELITUNGDOMKALENDERMedlemsinfoTUGGET

Ny hemsida på gång!

« Tillbaka
2015-10-01 22:36:05OK Hällen ska få ny hemsida

OK Hällens nuvarande sida skapades år 2007 och även om den fyller en bra funktion i klubben så är 8 år lång tid inom IT-utvecklingen. Tyvärr är tekniken bakom hemsidan nu så pass föråldrad att vi mer eller mindre är tvingade att skapa en ny hemsida.

Tanken är att vi kommer att gå över till Riksidrottsförbundets standardplattform för hemsidor - Idrottonline. Att basera på hemsidan på denna plattform har både för och nackdelar. Nackdelarna är främst att vi blir mer begränsade i vad vi kan göra själva funktionsmässigt på hemsidan. Fördelarna är bland annat att det är en plattform som löpande utvecklas, att den är anpassad för mobila enheter, att den är anpassad för redigering i olika webbläsare, att det blir enklare för flera att bidra med innehåll och att det finns både utbildningar och användarmanualer färdiga.

 

Vi kommer att lansera den nya hemsidan i månadsskiftet oktober/november.

 

Än så länge är det bara jag som jobbar med detta. Om du vill hjälpa till med detta arbete på ett eller annat sätt (du behöver inte vara programmerare för att kunna bidra) får du väldigt gärna höra av dig till mig! Man kan t.ex. bidra med designkunnande, skapande av struktur och innehåll på sidEn av tankarna med den nya hemsidan är också just att det ska bli just fler än jag som jobbar med den.

 

Om du har tankar och idéer kring vår hemsida får du väldigt gärna kommentera denna artikel så att vi kan ta det som input när den nya hemsidan nu arbetas fram.

 

Välkomna att bidra till nya OKHALLEN.SE version 2015! :)

 

Tomas Öberg

Inga kommentarer till denna artikel ännu.


Utskriftsversion av den här sidan
Vädret StigtomtaBloggar

Peter Öberg - 2014-09-24:
"Peter Öberg version 2.0" (0)-->