Tre Totalsegrare på O-Ringen!

- Stort grattis Mikael, Maria och Andreas!

Tre Totalsegrare på O-Ringen!

- Stort grattis Mikael, Maria och Andreas!

Tre Totalsegrare på O-Ringen!

- Stort grattis Mikael, Maria och Andreas!

STARTSIDANFÖRENINGENARRANGEMANGELITUNGDOMKALENDERMedlemsinfoTUGGET

Tre Totalsegrare på O-Ringen!

- Stort grattis Mikael, Maria och Andreas!

« Tillbaka
2015-07-27 23:33:48

Nu är vi åter hemma från O-Ringen, detta fantastiska orienterings-mecka som denna gång hade landat i Borås. Boråsarna bjöd på både ett riktigt välarrangerat O-Ringen och utmanande orientering både fysiskt och tekniskt! Drygt 40 Hällare visade stolt upp Hällendressen under veckan och det blev minst sagt succé!! Hällen tog nämligen en historisk toppnotering med hela 3 totalsegrar genom Mikael Kindborn, Maria Backlund och Andreas Zeilon! Dessutom blev Peter Öberg 12:a i H21 Elit. Läs mer detaljer om Hällenframgångarna i artikeln...OK Hällens tre totalsegrare vid årets O-Ringen i Borås!

 Ja det blev sannerligen Succé för OK Hällen vid årets O-Ringen då vi blev bortskämda med hela 7 etappsegrar (inkl. 5:e etappen) och magnifika 3 totalsegrar genom trion Andreas Zeilon, Maria Backlund och Mikael Kindborn som alla tre genomförde O-Ringen precis på det sätt som krävs för att bli en riktig O-Ringenvinnare, nämligen genom att leverera stabila och starka insatser samtliga fem etapper!

3 totalsegrar på O-Ringen vet jag inte om OK Hällen någonsin har haft tidigare!?! Jag gjorde en sökning i de moderna digitala arkiven och kan konstatera att vi inte haft det efter år 2001 hur som helst! Jätteroligt att vi tar plats i orienteringssverige och levererar på topp!

Vi tar de i tur och ordning:


Andreas Zeilon - Segrare i H20 Elit 2

Andreas  började veckan med att nästan missa starten på första etappen då det var kö vid bussen och Andreas tagit lite extra sovmorgon då han grämde sig över att inte ha kommit med i huvudelitklassen. Pappa Mattias fick plocka upp resterna av Andreas prylar som dumpades i all hast när Andreas sprang till start småstressad med andan i halsgropen efter att bussen äntligen kommit fram. Denna stress verkade Andreas dock omvandla till en härlig energi-boost då han fullkommligen utklassade allt motstånd i klassen den första etappen, etapp-segermarginalen skrevs till hela 7 minuter! Mäkta imponerande!

Andreas fortsatte sedan att leverera stabila lopp hela veckan och även om nervositeten gjorde det lite onödigt spännande på sista etappen då Andreas bl.a. bommande första kontrollen med 3 minuter så var avståndet ner till 2:an så pass stort att han aldrig var riktigt hotad och segersötman smakade riktigt gott när Andreas togs emot av fotbolls-klack-jubel på Elfsborgs hemmarena i Borås som gav en fantastisk inramning till O-Ringens sista etapp på fredagen!

 

Maria Backlund - Segrare i Challenge damer 5 km

Maria Backlund som inte har så många orienteringslopp i benen det senaste året valde att springa Challenge-klassen som har en mer fysisk än teknisk framtoning. Marias etapp-svit under veckan löd 2-1-3-1-1, mäkta imponerande topprestationer! Topploppen levererade hon varvat med att springa Miniknat med Melker, som enligt egen utsago kom 3:a i miniknatklassen :)

 

Mikael Kindborn - Segrare H 50 kort

Mikael har legat med i toppskiktet av den tuffa H50 kort-klassen under de senaste åren och haft många fina etapplaceringar, dock har det blivit magplask på någon av etapperna de föregående åren vilket gjort att den totala pallplaceingen ändå uteblivit. I år var dock Micke stabilare än nånsin och lyckades alltså med den fantastiska bedriften att ta hem segerpokalen för hela O-Ringen-veckan! Sonen Hugo gjorde för övrigt en finfin vecka han också och blev 19:e i den hårda H12-klassen!!

 

Några övriga notiser:

Peter Öberg, som ju glädjande nog är tillbaka i år efter det långa skadeuppehållet gjorde sin första riktiga come-back under O-Ringen och Peter levererade som vanligt riktigt fina prestationen i den stenhårda konkurrensen i toppen av H21 Elit. Peters främsta insats var på medeldistansen under torsdagen då han levererade en finfin 5:e-plats, knappa halvminuten från 2:a-platsen, som han också själv hade långt in i loppet. Totalt blev det en 12:e-plats och ett mycket positivt besked i Peters come-back som Peter version 2.0. Bäst i familjen blev dock inte Peter. Det blev nämligen pappa Hasse som knep en fin 6:e-plats i H65 kort-klassen! Noteras bör också att underskriven Öbergare aldrig någonsin varit närmare en ny nummerlapp inför sista etappen än i år (16:e) :-) Men 2016 i Sälen, det är då det händer!!

 

HHH 2016 - Hundra Hällare Hundfjället 2016!

Ja på tal om 2016 så vet vi redan nu att det kommer det att bli ett sjudundrande Hällen-läger! Redan nu har c:a 80-talet Hällare bokade sängplatser (stugboende) på O-Ringen i Sälen 2016! Visst vore det grymt kul om vi lyckas uppnå det av Per Öberg myntade uttrycket Hundra Hällare på Hundfället 2016! Det är helt klart inom räckhåll och segrar och tävling i all ära men det allra bästa med O-Ringen är ju den fantastiskt roliga Hällen-gemenskapen under O-Ringen-veckan! Jag kommer att vara med - visst ska du också med!!??

 

 

Text och bild: Tomas Öberg

Micke L 2015-07-31 07:52:45
Kul att få följa era framgångar på plats, grattis till bra genomfört O-ringen

Johanna ö 2015-07-30 22:07:53
Förra året en förbättring på 0,5% på Hällare, i år kanske en förbättring? Uträkning kommer ..

Johanna ö 2015-07-30 22:05:58
Vilka snygga hällare! Grattis! Snitsig mål titel HHH!

Utskriftsversion av den här sidan
Vädret StigtomtaBloggar

Peter Öberg - 2014-09-24:
"Peter Öberg version 2.0" (0)-->