STARTSIDANFÖRENINGENARRANGEMANGUNGDOMKALENDERMedlemsinfoTUGGET
HerrtruppenDamtruppenTräning

OK Hällens Elitsida

Herrelit

Damelit

OK Hällen har en lång elittradition och har fostrat ett flertal landslagslöpare. Under 1990-talet var vi i absulut toppklass när det gäller ungdoms- och juniororientering med ett 15-tal SM guld både i stafett och induviduellt. Som seniorklubb så har vi haft en storhetstid med damerna under 1980-talet vilket resulterade i topp 10 placeringar på SM och 10-mila.

Under senare år har vi sakta men säkert byggt upp en gedigen seniorverksamhet, under 2005 började satsningen att ge resultat speciellt på damsidan. Topp 20 på 10-mila, 8:e på smålandskavlen etc. Herrlaget har under 2006 sakta men säkert förbättrat resultaten. På 2006 års sista stora kavle visade både dam och herrlaget att vi har kapacitet att hävda oss i de stora internationella kavlarna då vi blev 9:a i både herr och damkavlen.

Under 2007 förbättrades nivån ytterliggare och några exempel på detta är att herrarna vann Kolmårdskavlen, damerna blev där fyra. Individuellt sett så tog bland annat Johanna Svensson silver på Natt-SM och Peter Öberg tog SM-Grand Slam genom att ta hem hela fyra senior SM-medaljer varav ett SM-GULD på långdistansen. Peter visade också upp en enormt hög högsta nivå och vann den totala Elitserien 2008! Peter var också mycket framgångsrik i sina landslagsinsatser under året då han bland annat tog VM-Silver i stafett och blev 8 på medeldistans VM.

Stärkta av de goda resultaten under 2007 och väl genomförd vinterträning är vi nu fulla av självförtroende och motivation för att kunna komma ännu bättre förberedda till 2008.

 


Utskriftsversion av den här sidan
Vädret StigtomtaBloggar

Peter Öberg - 2014-09-24:
"Peter Öberg version 2.0" (0)-->